Unul bun pentru companii

0

„Din punct de vedere economic și de finanțare – continuă Matteo – s-a demonstrat pe deplin că investiția în bunăstarea mentală are un ROI de 300%: ceea ce înseamnă că pentru fiecare euro investit în bunăstarea mentală a personalului lui 1 există un profit de patru. euro. Aceste surse – continuă Matteo – sunt utile pentru a atrage noi expertize către corporație, din ce în ce mai puțin entuziasmați de simpla remunerare și centrate pe sustenabilitatea muncii.”

Chiar și în Italia deschidem la fel de mult ca inovația: deși în unele corporații (cum se întâmplă, din păcate, în sectorul privat) este încă greu de clarificat ideea de semnificație a bunăstării mentale, în altele sensibilitatea este în creștere – verifica mai multe – aici. Când ne-am proiectat serviciul dedicat corporațiilor, abordarea a fost să ne transformăm în parteneri reali capabili să ofere un serviciu foarte personalizat, în funcție de dorințele fiecărei companii.

„Lucrând cu organizații – spune Matteo – facem toate sursele noastre acolo: de la crearea de comunicații conform corporației, până la grup și administrarea serviciilor. Mai mult – continuă Matteo – fiecare companie este diferită și, pentru a ne eficientiza serviciul, facem față cu directorii generali și managerii de resurse umane, dar în plus cu proprietarii de case ai firmelor mici de care atmosfera este mai familiarizată.”

Companiile noastre pentru corporații

Astăzi Unobravo oferă un portofoliu de furnizori personalizat pentru nevoile și obiectivele pe care fiecare companie și le stabilește pentru a proteja bunăstarea organizațională. Printre propunerile noastre:

 • webinarii;
 • ateliere de lucru;
 • remediu pentru o anumită persoană.

În timp ce terapia individuală este dedicată singurei persoane în particular și este o adevărată călătorie psihologică, desfășurată în total respect pentru intimitatea colaboratorului, vom înțelege webinarii și atelierele ca activități de abilitare.

Cu aceste ocazii, de fapt, problemele de curiozitate comună sunt abordate în vederea creșterii „bunelor practici” colective. Scopul este să îmbrățișeze cât mai mulți indivizi posibil în cadrul mediului de lucru. Unele aspecte pe care le dezvoltăm împreună cu corporațiile, de exemplu, sunt:

 • workaholism , sau acel tip de dependență de muncă care șterge granițele dintre aceasta și viața privată;
 • burnout , adică disconfortul puternic atribuit stresului de muncă;
 • bunăstare minte-corp
 • și diferite subiecte specifice solicitate de corporații în funcție de sensibilitatea lor în anumite puncte precum, de exemplu, decalajul de gen.

Terapia individuală este însă pe piață pentru fiecare colaborator și, dacă se dorește, și pentru membrii familiei sale și se realizează cu tehnica Unobravo: pacientul completează chestionarul gratuit; algoritmul nostru găsește în esență cel mai potrivit terapeut; începe cursul remediului.

Pilonii metodei

Unobravo este șeful în Italia pentru furnizorii de psihoterapie on-line. Echipa noastră clinică are deja peste 1400 de profesioniști, aleși pentru expertiza și afinitatea sa cu misiunea noastră. Doar 15% dintre candidați fac parte din personal, pregătindu-se astfel să ofere asistența terapeutică a peste 22.000 de bolnavi.

Printre numeroasele puncte forte ale companiilor noastre, in cadrul Unobravo se numara: strategia de recrutare a profesioniștilor; sistemul de potrivire. Spre deosebire de diferite platforme, Unobravo nu este o piață: psihologii de obicei nu sunt obligați să se înregistreze, dar fiecare terapeut este ales riguros de Echipa noastră de recrutare.

Fiecare Unobravo este înregistrat la Ordinul Psihologilor din zona sa și este specializat într-o anumită orientare terapeutică (în compania noastră depindem de peste cincisprezece orientări terapeutice). Dar nu numai! Un adevărat Unobravo este:

 • empatic;
 • competent ;
 • confortabil;
 • de încredere .

Utilizarea instrumentelor digitale este inima inovației noastre. Găsirea psihologului potrivit poate fi de fapt dificilă, costisitoare și un obstacol în atingerea obiectivelor de dezvoltare personală.

Crearea unui algoritm de potrivire (dezvoltat pornind de la cercetările efectuate de Executive Clinical Board) capabil să găsească profesionistul cel mai potrivit nevoilor cuiva, pe de altă parte, permite persoanei afectate să fie ghidată imediat în direcția unei alegeri extra orientate.

Datorită primului interviu gratuit, fiecare pacient va putea apoi să se întâlnească cu psihologul desemnat și să determine dacă să înceapă sau nu terapia cu el sau să solicite un proiect nou-nouț. Pentru noi este esențial ca fiecare persoană afectată să primească un serviciu de excelență, timp în care relația dintre el și terapeut să fie într-adevăr o alianță terapeutică eficientă.

Avantajul bunăstării psihologice în firmă

Lucrez într-o companie care se întreabă „Cum sunt toți colaboratorii mei?” și care oferă instrumente de creștere similare cu remediul psihologic on-line al Unobravo, face distincția.
Din acest punct de vedere, fiecare muncitor redobândește o valoare umană reală și nu mai este doar jumătate dintr-un mecanism productiv.

Pilonii metodei

„Dacă lucrătorul este bine și mediul de lucru este foarte senin, va lucra la fiecare ay cu un cost motivațional excesiv și nu va fi un simplu performer lipsit de putere. Acesta este diferența importantă dintre antreprenoriatul vechi și cel nou. Cei care investesc numerar în servicii precum a noastră vor crea o firmă mai sănătoasă și, în consecință, vor obține rezultate economice mai mari.” spune Matei.

Începutul unei noi călătorii dezvoltarea sănătoasă este de fapt foarte rară. Abordarea corporativă a Unobravo a generat o valoare importantă care poate fi văzută în micile probleme: vremea locală care a fost creată și implicarea dintre colaboratori este un lucru care nu se găsește niciodată în diferite companii.” spune Matthew.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here