Metode de îmbunătățire a sănătății psihologice online

0

A fi online poate prezenta o mulțime de alternative pentru a te conecta, a studia și a împărtăși ceea ce contează pentru tine, dar vine în plus cu provocările sale personale. Dacă ați experimentat vreodată stres, invidie, singurătate sau un mod de stima de sine scăzută sau anxietate socială din cauza rețelelor sociale sau a internetului, știți că nu sunteți singur. Iată cinci idei pentru a vă îngriji bunăstarea mentală și pentru a fi tip online.

Evitați să încercați obsesiv să găsiți informații nefavorabile online

Acordați o atenție deosebită modului în care rețelele sociale și materialele de conținut online vă influențează sentimentele, ideile și acțiunile. Cum te fac să te simți? Citirea știrilor te face să te simți informat sau te stresează? Arunca o privire la fotografiile prietenilor tăi la o sărbătoare te mulțumește sau te invidiază? Dimineața – WWW, arunci mai întâi o privire spre smartphone-ul tău pentru a fi învățați cele mai recente știri sau pur și simplu din obișnuință?

Identificarea motivului pentru care sunteți online și cum vă face să vă simțiți vă poate ajuta să stabiliți cele mai bune limite private în jurul timpului pe care îl petreceți pe rețelele sociale sau alte aplicații.

Nu este tot timpul un răspuns sensat să nu urmărești sau să raportezi pe cineva care, deliberat sau nu, îți afectează sentimentele în mod negativ; ca alternativă, puteți încerca să suprimați sau să restricționați conținutul din conturi care nu vă fac să vă simțiți bine. Este esențial să rețineți că nu orice lucru mic pe care îl vezi online este real, chiar și ceea ce vine de la prietenii tăi, indiferent de efectul pe care îl au asupra ta.

Fii conștient

Există o mulțime de instrumente și conținut online care pot ajuta la toate aspectele bunăstării și bunăstării psihologice – de la aplicații de meditație care vă permit să vă relaxați și să vă concentrați, până la platforme care ajută la dezvoltarea simțului de identificare și percepție asupra lor înșiși. să rămână conectați și să se sprijine unul pe altul. Există multe instrumente drăguțe de studiu online care vă permit să încercați ceva nou, de exemplu desenul sau yoga, care vă oferă noi abilități cognitive și creative, la fel de bine ca programele online pentru a rămâne sănătoși și relaxați.

Încercați să căutați materiale de conținut încurajator și pozitiv și creatori de observat, cum ar fi sportivi, cântăreți, bucătari, autori sau alți tineri care discută subiecte la care țin. Nu uitați că puteți folosi în plus internetul și rețelele sociale pentru a căuta ajutor profesional și informații despre bunăstarea psihologică atunci când doriți.

Protejați-vă pe dumneavoastră și pe ceilalți online

Verificați setările de confidențialitate din toate profilurile dvs. sociale. Acoperiți camerele web dacă nu le utilizați. Fiți precaut atunci când vă înregistrați pentru aplicații și companii online, în special în ceea ce privește furnizarea numelui complet, adresa sau poza. Dacă s-ar putea să fii implicat în legătură cu un lucru pe care l-ai fi putut vedea sau știi online, ar fi bine să vorbești cu un adult de încredere, de exemplu un părinte sau un profesor, să raportezi episodul pe platforma aferentă (nu uitați să documentați cu o captură de ecran ) și căutați numărul de îngrijiri și servicii de sănătate psihologică din țara dvs., astfel încât să primiți mai mult ajutor.

  • Protejați-vă pe dumneavoastră și pe ceilalți onlineÎi poți sprijini și pe alții ascultându-le experiențele online, recunoscând indicii că un coleg de clasă, un prieten sau chiar un străin nu se simte bine sau se află sub stres și ajutându-i să obțină asistența de care au nevoie.
  • Cuvintele au greutate și este necesar să ne asumăm de două ori despre ceea ce împărtășim. patru. Alege bunătatea

Folosiți rețelele sociale pentru o cauză excelentă, împărtășind conținut pozitiv și de susținere cu oamenii dvs., gospodărie și colegii de clasă. De exemplu, poți să anunți pe cineva că așa crezi sau să remarci pozitiv o postare pe care a distribuit-o. Dacă răspundeți la un mesaj sau publicați cu fraze adverse, faceți o pauză și gândiți-vă dacă este sau nu posibil să exprimați ceea ce trebuie să spuneți într-un alt mijloc sau să vorbiți despre asta față în față. Dacă citiți sau primiți mesaje sau materiale pe care le considerați pur și simplu intimidante sau jignitoare, ar trebui să le blocați și să le raportați.

Cuvintele au greutate și este important să ne asumăm de două ori ceea ce împărtășim. Cu toții avem puterea de a fi buni și de a-i face pe ceilalți fericiți: dezvăluie iubirea, nu ura!

Fii prezent și conectează-te cu viața reală

Linia care separă web și lumea offline poate părea din ce în ce mai neclară, împiedicând astfel capacitatea de a trăi în secunda curentă și satisfacția dorinței noastre înnăscute de contact uman. Te-ai surprins vreodată că întrerupi ceea ce faci pentru a-l publica pe rețelele de socializare sau derulează prin poveștile prietenilor tăi ca o alternativă de a le apela și a le aduna pentru a vedea ce fac?

Este esențial să încercați să vă deconectați și să faceți o pauză de la rețelele sociale din când în când și, de asemenea, să petreceți timp cu familia și prietenii în viața reală, locul în care este sigur să faceți acest lucru.

Încearcă să-ți stabilești obiective personale realiste, similare cu a nu răspunde la telefon sau a nu merge la surf în cursul primei ore a zilei (risipește energie și te va obișnui cu absorbția informațiilor nefiltrate) sau doar mai devreme decât saltea. Activități precum meditația, mersul – vă rugăm, sau chemarea unui prieten de asistență prezintă o stimulare similară, dar plecați vă simțiți mai țintit și mai relaxat.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here