Ar putea fi util să facem un tip de control

0

Bunăstarea mintală nu este cu mult mai puțin importantă decât sănătatea fizică. Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca „o stare de bunăstare corporală, mentală și socială deplină, nu doar absența bolii sau a infirmității”. Prea de obicei ignorată sau luată de la sine înțeles, bunăstarea mentală merită aceeași considerație pe care o acordăm corpului nostru. „Ar putea fi util să facem un tip de control din când în când, ca după ce facem periodic controale de sânge”.

O altă credință care îi înstrăinează întotdeauna pe indivizi ia în considerare durata terapiilor. „Această stigmatizare conform căreia psihoterapia este o călătorie nesfârșită persistă totuși. Astăzi nu mai este cazul – miscareafacebine.ro, există protocoale rapide, în special cele de grup. Și atunci psihoterapeutul nu face o răpire. Ne ajută să ne uităm în interiorul nostru și ne dezvăluie un cale care nu este întotdeauna aceeași pentru toată lumea și mai presus de toate nu neapărat foarte lungă”.

Sănătatea mintală depinde de componentele biologice și de mediu

Există componente variate care ne afectează bunăstarea psiho-emoțională, pentru început există clar un factor ereditar, dar contextul gospodăresc și mediul în care ne dezvoltăm sunt în plus esențiale. „Atunci, evident, ar trebui să luăm în considerare și prezența bolilor neurologice, a evenimentelor traumatice și a componentelor sociale și financiare care sunt prea de obicei subestimate – clarifică Traverso – Amestecul tuturor acestor componente afectează bunăstarea noastră emoțională”.

Dar dacă asupra unor factori, precum ereditari sau prezența oricăror patologii, nu se poate interveni în mod preventiv, asupra altora sigur. „De obicei nu te-ai născut cu flexibilitatea de a gestiona sentimentele, din acest motiv, pentru a-i pune pe toți la egalitate, ar putea fi important să oferi instrumentele obligatorii prin școală” Veronica Yoko Plebani nu ascunde cicatricile: bunăstarea mentală poate fi dragoste pentru fizic.

Sănătatea mintală trebuie luată în serios

Nimic DIY. Nu te încurci cu bunăstarea mintală, ai nevoie de îngrijire adecvată, ca urmare a tulburărilor emoționale, din păcate, nu dispar doar prin efort. „Se crede în mod obișnuit că s-ar putea vindeca de la sine, dar nu este așa. Vrem un calificat care să fie conștient de sfaturi despre cum să ne rezolvăm problema”. Multe persoane le este rușine, le este frică să spună că sunt incomode, că chiar simt că nu pot face asta. „Un element pe care l-am observat, extraordinar de util, în grupurile în care dau terapie, este sentimentul că acești oameni în cele din urmă expertizează că nu se simt cu adevărat singuri.

  • Confruntarea, spunându-le altora că are probleme cu somnul, că în noaptea în care se rumegă, de exemplu, îi face să se simtă cu adevărat mult mai puțin singuri. Și asta deja îi face să se simtă mai sus”. patru. Nu toată lumea este conștientă de modul de a înțelege și de a gestiona emoțiile
  • Înțelegerea și descoperirea mijloacelor de gestionare a emoțiilor nu este o capacitate evidentă, motiv pentru care este foarte important să luați mișcare preventivă în școli. „În funcție de familia și cultura în care ai crescut, ai fi putut descoperi că unele sentimente (tristețe, furie, frică) nu sunt respectabile. Dacă ai fi crescut într-un mediu în care expresiile emoționale erau privite cu suspiciune, ai fi putut descoperi să nu arăți ceea ce simți și chiar să faci orice lucru mic posibil pentru a nu simți cu adevărat acest lucru – explică psihologul – Cu toate acestea, oricât de ciudat ți se pare, să înțelegi sfaturi despre cum să întâmpinești și să ofere demnitate ceea ce simți este ideea de a avea grijă excelentă de viața ta emoțională și de relațiile tale.

Nu este nicidecum prea târziu să înveți să gestionezi sentimentele

Nu doar absența bolii sau a infirmitățiiCărți, programe, conferințe: există multe alte moduri de a vă ocupa de bunăstarea psihologică. Factorul esențial este că sunt profesioniști acreditați. „Și atunci este important să știi că nu trebuie neapărat să te simți afectat pentru a te hotărî să-ți îngrijești emoțiile. Un profesionist ne poate oferi instrumentele potrivite pentru a ne consolida capacitatea de a gestiona sentimentele pentru a face față provocărilor vieții în orice secundă”.

Să avem grijă de emoțiile noastre în fiecare zi

În fiecare zi ar trebui să dedicăm întotdeauna nu mai puțin de câteva minute bunăstării noastre emoționale. „Ar trebui să luăm ceva timp să ne întrebăm cum suntem, să reflectăm la ce simțim, ce simțim cu adevărat. – sugerează psihologul – Rămânem mereu pe fugă, suntem mereu ocupați cu o mie de lucruri de făcut, așa că în fiecare zi trebuie să facem mereu întâlniri rapide cu noi înșiși”.

Viața ta emoțională este afectată de capacitatea ta de a te descurca cu sine. A dormi corect, a mânca sănătos, a nu avea o viață sedentară, a petrece timp în natură: toate acestea sunt obiceiuri care contribuie la bunăstarea noastră. „Mintea noastră vrea să funcționeze optim. Există multe caracteristici ale auto-îngrijirii care ne influențează capacitatea de a controla sentimentele”.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here