Viața ta emoțională merită atenție în fiecare zi

0

Din fericire, niciodată nu este prea târziu pentru a afla și a exprima emoțiile
Există cărți, cursuri și conferințe cu profesioniști în sănătatea mintală. Acesta din urmă te poate ajuta nu numai în ocazii de dezastru, dar ai instrumentele care să-ți întărească de obicei capacitatea de a gestiona emoțiile pentru a face față mai bine provocărilor vieții.

La fel cum facem o baie în fiecare zi… ar trebui să ne luăm întotdeauna un timp pentru a ne examina pe noi înșine BLOG: să ne întrebăm cum suntem, să replici cum ne simțim cu adevărat, să învățăm din ceea ce auzim. Cultivarea comportamentului de a ajunge la tine însuți este bună pentru sănătatea ta mintală. Dacă aveți nevoie, țineți un jurnal sau studiați pentru a medita (puteți încerca check-in-ul Mind Calm Heart Open).

Viața ta emoțională este afectată de capacitatea ta de a te ocupa de tine

Asigurați-vă că dormi suficient, mâncați alimente sănătoase și hrănitoare, nu duceți o viață sedentară, fiți în natură, dedicați timp pentru a vă juca și a vă alătura celorlalți. Creierul tău are nevoie de el pentru a funcționa optim. Pentru o reprezentare grafică de impact, consultați platoul Healthy Mind Platter creat de Daniel Siegel și David Rock.

Relațiile tale sunt de o valoare imensă. Importanța prieteniilor pe termen lung pentru sănătatea ta mintală este incalculabilă. Relațiile tale se consolidează atunci când împărtășești ceea ce este scump pentru tine, dacă ajungi să te interesezi de ceilalți, dacă petreci momente speciale împreună. Amintiți-vă să le dedicați timp celor pe care îi iubiți și pentru care fiți pozitivi sunt acolo în momentele importante. Înconjoară-te de diverși oameni care nu numai că te iubesc, ci și te inspiră.

Căutarea asistenței calificate pentru a se ocupa de sănătatea ta psihologică este un indiciu al energiei

Dacă avem o problemă de bunăstare corporală, cerem asistență medicului, dacă trebuie să mâncăm mai sănătos și mai potrivit pentru noi, ne bazăm pe un nutriționist, dacă dorim să îmbunătățim aspectul și eficiența corpului, răsturnăm la un antrenor privat. Dacă presupuneți despre asta fără prejudecăți, este înțelept: ar trebui să facem întotdeauna același lucru cu bunăstarea noastră mentală.

1 din 4 persoane va avea în cele din urmă un dezavantaj de sănătate psihologică. În 2019, Observatorul Național al Sănătății din Regiunile Italiei a descris boala mintală ca fiind „din ce în ce mai vizibilă în Italia, în special în Centru și Sud”. Globalizarea, pandemia, fenomenele migratorii și, în acest an, războiul din Ucraina, ne-au adus mai mult în contact cu fragilitatea noastră personală și a celorlalți, făcându-ne să trăim cu o incertitudine pe care mulți dintre noi nu o mai pricepeam în niciun caz.

Dacă sunteți afectat de o problemă de sănătate mintală chiar acum, știți că nu sunteți singur. Dacă, din nou, nu suferi de ea, amintește-ți că cineva din cercul tău de gospodărie, asociații și colegii ar putea. Vă rugăm să fiți tip.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale: decalogul dedicat bunăstării emoționale. 10 octombrie este ziua dedicată sănătății psihologice, i-am cerut psihologului Carolina Traverso sfaturi despre cum să încercați să faceți față prejudecăților asociate bunăstării emoționale.
Ce facem dacă vrem să slăbim câteva kilograme?

Să mergem la nutriționist. Și dacă trebuie să ne întoarcem în formă? De la un antrenor personal. Și de ce atunci când avem o problemă emoțională, o durere de înfruntat, o îngrijorare care ne împiedică să ne trăim viața la maximum, nu putem să ne întoarcem la nimeni? Sănătatea mintală nu este o glumă și nu este secundară bunăstării fizice.

Sloganul ales în acest an pentru a sărbători Ziua Mondială a Sănătății Mintale, pe 10 octombrie, ne amintește, de asemenea, de acest lucru: Faceți din sănătatea mintală și bunăstarea pentru toți o prioritate la nivel mondial sau faceți din sănătatea mintală și bunăstarea o prioritate la nivel mondial .

Viața ta emoțională merită atenție în fiecare zi

„Este un pic Cenușăreasa sănătății – explică psihologul și psihoterapeutul și autoarea a destul de multe publicații, Carolina Traverso pentru Fanpage.it – Continuă să existe un stigmat, de parcă o disfuncție emoțională ar fi fost un capriciu cu care se poate mișca. un pic de voință excelentă. Avem această iluzie că mintea poate fi gestionată cu o simplă pocnire a degetelor. Și, ca înlocuitor, a cunoaște sfaturi despre cum să gestionezi emoțiile nu este o abilitate care este considerată de la sine înțeles, ci ceva ce fiecare dintre noi învață, bun sau periculos, în contextul în care ne dezvoltăm”. Iar cu ocazia acestei zile, dr. Traverso a întocmit un decalog dedicat bunăstării psihofizice.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here