Sufleu de mere cu migdale

Sufleu de mere cu migdale

Ingrediente:

- 3 mere curăţate şi tăiate felii
- 50 gr apă
- 3 linguri de zahăr brun sau înlocuitor de zahăr
- jumătate de lingură de esenţă de migdale
- 5 ouă albe
- 50 gr de migdale tăiate mărunt

Mod de preparare:

Într-o tigaie se pun merele şi apa şi se fierb la foc mare; după ce au dat în fiert, se pune un capac şi se amestecă din 10 în 10 minute până când merele sunt gata. Apoi se adăugă zahărul şi esenţa de migdale, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Până cuptorul se încălzeşte la 400 grade, amestecaţi cu mixerul la viteză mare ouăle până când compoziţia se îngroaşă; apoi se amestecă cu merele şi se aşează într-o tavă rotundă şi se pune la cuptor timp de 15 minute. Înainte de servire se adăugă pe deasupra migdalele mărunţite.  Cu siguranţă veţi fi încântaţi de acest desert uşor de preparat şi cu puţine calorii.

Poftă bună!

Tag-uri: sufleu, mere, migdale

Comentariul tau

codul de validare