Salată mediteraneană

Salată mediteraneană

Simplă şi delicioasă, salata mediteraneană este un răsfăţ pe care ţi-l poţi permite fără niciun fel reticenţe, oricând ai nevoie de ceva bun (de mâncat) care să te facă să visezi la vacanţă. Salata mediteraneană este o salată de vacanţă.

Ca să prepari trei-patru porţii generoase de salată ai nevoie de patru linguri de oţet balsamic, patru linguri de apă rece, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, toate acestea pentru sos. Îţi mai trebuie o ceapă roşie, trei ardei graşi (de culori diferite, dacă vrei o salată colorată), un castravete mare, o felie groasă de brânză feta (150 de grame), patru linguri de ulei, sare şi piper.

Începe prin a prepara sosul. Amestecă apa rece cu oţetul basamic, sarea şi zahărul, până ce acestea din urmă se topesc complet. Toacă ceapă în bucăţi potrivite. Pune sosul peste ceapă. Ceapa trebuie să stea în acest sos cel puţin 40-50 de minute.

Toacă ardeiul, după cum îţi place. Toacă castravetele şi taie brânza feta în bucăţele. Pune ardeiul, castravetele şi brânza în straturi într-un castron mare. Strecoară marinata, pune ceapă peste celelalte legume. Păstrează doar jumătate din sosul în care a stat ceapa. Adăugă uleiul şi răstoarnă totul peste legume. Pune încă puţină sare şi piper proaspăt măcinat, din belşug. Acoperă cu o folie şi lasă salata la rece cel puţin o oră înainte de a o servi.

În salata mediteraneană mai poţi adăuga o mână de măsline verzi şi roşii tăiate în bucăţi mari, dar exact înainte de a o servi. După gustul şi imaginaţia ta mai poţi adăuga verdeţuri proaspete. Cel mai bine se potriveşte cimbrul şi tarhonul proaspăt, dar are o aromă cu totul specială dacă foloseşti ţelina sau leuştean.

Poftă bună!

Comentariul tau

codul de validare