Păstrăv la cuptor cu roşii şi ceapă

Păstrăv la cuptor cu roşii şi ceapă

Ingrediente:

trei ceşti de roşii cherry, o lingură de ulei de măsline, o pătrime de bol de ceapă roşie (tocată), o pătrime de ceaşcă de ulei balsamic, o linguriţă de melasă, o lingură de suc de lămâie (doar pentru a da un pic de gust), o lingură de pătrunjel proaspăt (tocat), o jumătate de lingură de sare, o pătrime de lingură de piper negru, o lingură de cimbru (proaspăt) tocat, patru bucăţi de păstrăv (fiecare bucată a câte 141 de grame).

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul, mai apoi aranjează roşiile pe o foiţă de aluminiu, într-un vas, şi lasă-le în cuptor. Lasă roşiile să se coacă până când pieliţa capătă o nuanţă maronie.


Pune într-un vas uleiul de măsline şi lasă-l să fiarbă. Adăugă mai apoi ceapă şi amestecă timp de 4 minute. Toarnă melasa şi uleiul balsamic. Redu temperatura şi amestecă timp de 2 minute. Adăugă: roşiile coapte, sucul de lămâie, pătrunjelul, o pătrime de lingură de sare, piperul şi amestecă. Ia vasul de pe foc şi menţine-l cald.

Presare cimbrul şi o pătrime de lingură de sare peste peşte şi lasă-l în cuptor. Ca să ştii când peştele s-a făcut foloseşte-te de un cuţit ca să încerci carnea. După ce s-a făcut peştele aşează-l pe platouri şi serveşte-l cu sosul de roşii.

Informaţii nutriţionale:

O porţie conţine: 259 de calorii, 31 de grame de proteine, 10 grame carbohidraţi, 10 grame grăsimi, 3 grame grăsimi săturate, 4 grame grăsimi monosaturate, 84 de mg de colesterol, 359 de mg sodiu, 2 grame fibre, 863 mg potasiu, 106 grame calciu.

Poftă bună!

Comentariul tau

codul de validare