Fructele Goji – o sursă de sănătate şi energie

Fructele Goji – o sursă de sănătate şi energie

Superalimentele sunt amintite tot mai des atunci când vorbim despre dieta sănătoasă. Aceasta grupă diferită joacă un rol dublu, de alimente de bază, dar şi de adjuvante. Ele ne oferă substanţele nutritive necesare şi o cantitate însemnată de antioxidanţi, vitamine şi aminoacizi, contribuind totodată şi la o stare de sănătate mai bună, ameliorând sau prevenind anumite boli.

Fructele Goji sunt astfel de superalimente, originare din Orientul Îndepărtat, ale căror proprietăţi depăşesc cu mult pe cele ale unor fructe şi legume mai cunoscute, cum ar fi morcovii, portocalele sau lămâile. Astfel, pe lângă minerale, aminoacizi, acid linoleic şi acizi graşi esenţiali, fructele goji conţin mai mult beta caroten decât morcovii sau o cantitate mai mare de vitamina C decât portocalele.

Beneficiile fructelor roşii, asemănătoare stafidelor, cu un gust dulce-acrişor, nu se opresc aici. Fructele goji ar trebui incluse în alimentaţia tuturor celor care doresc să slăbească sau să se menţină în formă.

Cum principalele probleme ale persoanelor care îşi fixează ca obiectiv pierderea câtorva kilograme, tonifierea corpului sau menţinerea constantă a greutăţii sunt controlarea apetitului şi energia necesară antrenamentului fizic regulat, citeşte în continuare cum te pot ajuta fructele goji în acest demers.

Fructele Goji sunt bogate în fibre şi au un indice glicemic scăzut


Fructele goji sunt o sursă importantă de fibre, aşa că te vei simţi sătul o mai lungă perioadă de timp. În plus, indicele glicemic al acestor fructe este doar 29, în condiţiile în care 70 este considerat un IG mare.

Nu va exista o creştere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, scăzand riscul depozitelor de grăsime. In plus, nivelul tău de energie va creşte considerabil, alţi factori importanţi in acest sens fiind tiamina, calciul şi diverse minerale din fructele de goji.

Acidul linoleic şi cromul din fructele goji ajută la topirea grăsimilor şi promovează dezvoltarea musculară


Unul dintre dezavantajele pierderii în greutate este acela că pielea tinde să nu mai fie la fel de tonică şi elastică. Ei bine, fructele goji sunt o sursă bogată de acid linoleic şi crom, substanţe care ajută la păstrarea şi dezvoltarea ţesutului muscular.

Cresc performanţele sportive


Eficienţa antrenamentului fizic depinde în mare parte şi de capacitatea noastră de lucru. Prin beneficiile pe care le are asupra organismului, fructele goji ne ajută să lucrăm mai mult şi mai eficient.

Astfel, adăugarea fructelor roşii în smoothie-uri, prăjituri, salate, iaurturi etc previne senzaţia de oboseala din timpul exerciţiilor fizice,  creşte rezistenţa corpului, stimulează sistemul imunitar şi cel cardiovascular şi reduce nivelul stresului.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare

Ce spun ceilalti