Frigărui vegetariene

Frigărui vegetariene

Frigăruile vegetariene se pot face cu absolut orice legume sau fructe ne dorim. Pe lângă faptul că sunt foarte sănătoase, vom putea savura şi gustul delicios de grătar. Combinaţiile sunt nenumărate şi ţin de imaginaţia şi gusturile tale.

Pentru aceste frigărui vegetariene am folosit ceea ce am gasit în cămară şi în frigider: o felie de pepene galben, un ardei gras, roşu, o roşie, o ceapă mică, şase ciuperci champignon proaspete, un dovlecel, sare, piper după gust, o linguriţă de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc proaspăt.

Este foarte uşor şi distractiv să faci frigărui. Toate ingredientele se spală bine şi se taie cubuleţe, apoi se înşiră pe ţepuşe, în aşa fel încât culorile legumelor să se îmbine armonios. Pentru un efect estetic mai mare, puteţi folosi roşii cherry şi ardei coloraţi – galbeni, verzi.

Stropim frigăruile cu puţin ulei de măsline, le condimentăm cu sare şi piper şi le punem pe grătarul încins, două-trei minute pe fiecare parte, doar cât se le prindă puţin căldură. Dacă vă plac legumele mai moi, puteţi să le lăsaţi mai mult, însă aveţi grijă să nu le ardeţi. Când sunt gata, putem presăra deasupra câteva frunze de busuioc proaspăt.

100 de grame de de frigărui vegetariene conţin: 72 de calorii, 7,8 grame de proteine, 8,2 grame de carbohidraţi şi 0,2 grame de lipide.

Poftă bună!

Comentariul tau

codul de validare