Căpșunele, sănătatea și mișcarea din spatele gustului

Căpșunele, sănătatea și mișcarea din spatele gustului

Având în vedere combinația unică de elemente nutritive antioxidante si anti-inflamatorii, nu este surprinzător să vedem în consumul de căpșune beneficii majore pentru sănătate. Așa că, în plin sezon al căpșunelor, ai în vedere că pe lângă gustul special, căpșunele te ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare, la scăderea riscului de diabet și la prevenirea anumitor tipuri de cancer, inclusiv de sân, de col uterin, de colon și a cancerului esofagian. 

Mai mult, căpșunele sunt  sursă excelentă de vitamina C, crescând imunitatea și lucrând în organism ca un antioxidant puternic și eficient.

Proprietățile antioxidante ale căpșunelor pot ajuta și la prevenirea cataractei, care poate duce la orbire la vârste înaintate. Ochii noștri au nevoie de vitamina C pentru a se proteja în expunerea la radicalii liberi din razele UV. Vitamina C joacă un rol important și pentru întărirea corneei și a retinei.

Căpșunele sunt cunoscute și pentru nivelul scăzut de calorii pe care îl conțin. Astfel, acestea te pot ajuta în menținerea greutății optime pentru că nu conțin zaharuri, iar totalul de carbohidrați din aprovimativ 200 de grame de căpșune echivalează cu o jumătate de felie de pâine.

Pe lângă toate acestea, poate nu știați că:

  • din frunzele căpșunilor iese un ceai foarte bun, răcoritor, calmant
  • puteți să va luați sau să vă faceți măști cosmetice din căpșune

Nu în ultimul rând, dacă aveți ocazia, încercați să culegeți chiar voi căpșunele. Pentru cine nu beneficiază de avantajele unei grădini, să știți că puteți opta pentru căpșuni la ghiveci (foarte ușor de întreținut la bloc). Mai există și varianta să mergeți la pădure și să culegeți fragi. Aceștia sunt mult mai savuroși și în plus, faceți și mișcare

 

Comentariul tau

codul de validare