Shakira dezvăluie secretele programului său de slăbit

Shakira dezvăluie secretele programului său de slăbit

Numeroase celebrităţi şochează atunci când afişează o siluetă impecabilă imediat după naştere. Bineînţeles, părerile sunt împărţite, cei mai mulţi susţinând că transformările drastice şi rapide influenţează negativ sănătatea proaspetei mămici. Ei bine, există şi vedete care au adoptat calea mai puţin facilă şi rapidă, dar la fel de eficientă.

La începutul acestui an, Shakira l-a adus pe lume pe Milan, fiul ei şi al fotbalistului Gerard Pique. În timpul sarcinii, artista a fost destul de activă şi a practicat regulat Zumba ceea ce a ajutat-o să nu ia foarte mult în greutate.

După naştere, Shakira a optat pentru un antrenament fizic complex şi treptat, alături de schimbări alimentare potrivite atât noului său statut de mamă, cât şi celui de vedetă, a cărei imagine este întotdeauna importantă.

Iată care sunt principalele secrete cu ajutorul cărora Shakira etalează astăzi, la 8 luni de la naştere, un abdomen plat şi un corp tonifiat.


Schimbări alimentare echilibrate – 8 mese mici pe zi şi o dietă sănătoasă

Cea mai importantă parte a programului său a fost alimentaţia. Conform declaraţiilor sale, Shakira mănâncă până la 8 mese pe zi, dar porţiile sunt destul de mici. Fiecare are între 200-250 de calorii, aşa că planul caloric nu este unul foarte scăzut. O decizie înţeleaptă, am putea spune, dacă ne gândim că organismul de proaspătă mămică îşi cere drepturile.

În ceea ce priveşte alimentele incluse, artista optează pentru produsele bogate în fibre, proteine, calciu, fier şi peşte bogaţi în acizi graşi. Pe lângă substanţele nutriţionale, aceste alegeri contribuie şi la creşterea masei musculare, ajutând astfel prin alimentaţie antrenamentul fizic.

Antrenament fizic cu Zumba, dans şi exerciţii fizice – un proces plin de provocări

Pe lângă Zumba practicată pe toată durata sarcinii, Shakira şi-a continuat antrenamentul post naştere alături de creatorul acestui trend, Beto Perez. În paralel, şi-a lucrat muşchii fesieri şi ai picioarelor prin exerciţii specifice şi a lucrat de 4-5 ori pe săptămână cu Anna Kaiser, instructor specializat de balet, Body Conditioning şi Dance Cardio.

Conform instructoarei, Shakira a optat pentru o combinaţie de antrenament cardio, creştere a rezistenţei şi a flexibilităţii corpului pentru a pierde în greutate, dar şi pentru tonifiere şi un tonus mai bun. Pe lângă antrenamentul cu greutăţi, s-a folosit de greutatea propriului corp pentru a-şi dezvolta rezistenţa, practicând multe flotări, abdomene, genuflexiuni.

Ca şi în cazul dietei, artista nu a exagerat cu nimic şi nu şi-a întins prea mult limitele, crescând intensitatea exerciţiilor treptat, doar atunci când organismul i-a permis.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare