Renee Zellweger - jurnalul unei diete de succes

Renee Zellweger - jurnalul unei diete de succes

Renee Zellweger este una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood. Rolurile din "Jurnalul lui Bridget Jones", "Cold Mountain" sau "Chicago" au propulsat-o în topul celor mai bine plătite actriţe. Cu toate astea, sacrificiile au fost uneori foarte mari. Renee a uimit o lume întreagă atunci când, după rolul grăsuţei Bridget Jones, a revenit în timp record la un corp de invidiat. Asta fără să mai amintim de perioadele de dinainte de filmare, când Renee intra într-un program intensiv de.. îngrăşare. Ei bine, deşi nutriţioniştii s-au înghesuit să îi condamne dietele minune, se pare că Renee a apelat la câteva combinaţii inteligente pentru a evita eventualele probleme de sănătate.

Combinaţia mai multor diete – varianta câştigătoare

Înainte de a trece în revistă principiile dietelor adoptate de actriţă, trebuie să spunem că au existat câteva reguli de la care aceasta nu s-a abătut. Aşadar, Renee consuma 8-10 pahare de apă pe zi şi nu mânca niciodată desert sau mâncare de tip fast food.

Actriţa nu ar fi reuşit să revină la greutatea iniţială fără un program intensiv de sport. Astfel, Renee petrecea 2 ore pe zi în sala de gimnastică, îndrumată fiind de un instructor personal. De asemenea, mai practica şi yoga, 20 de minute pe zi. 

Totuşi, cele care i-au readus silueta perfectă au fost dietele..sau combinaţiile de diete. Se pare că Renee este adepta dietelor Atkins, The Zone Diet şi Dieta Porţiilor Mici (The Small Portion Diet).

Doctorul Atkins a prezentat pentru prima oară principiile dietei sale în 1982. Acesta credea că vinovaţii principali pentru kilogramele în plus sunt carbohidraţii. Aşadar, miza pe eliminarea lor din alimentaţie şi adoptarea unei diete bogate în grăsimi şi proteine. Printre alimentele acceptate se numărau carnea, ouăle, peştele, untul, brânză etc. Pe de altă parte, pastele, orezul, laptele, pâinea, alcoolul erau eliminate.

Un mare dezavantaj al acestei diete este faptul că, ţinută pe o perioadă lungă de timp, duce la un deficit de vitamine. De asemenea, nici consumul masiv de grăsimi nu este recomandat.

Renee, însă, a găsit o soluţie, combinând Dieta Atkins cu Dieta Porţilor Mici. Nu mânca niciodată mai mult de 6 porţii mici de mâncare pe zi.

Unele voci afirmă că Renee ar fi ţinut cont şi de câteva principii ale Dietei Zone. Cantitatea de insulină din sânge trebuie redusă tocmai pentru a arde caloriile mai uşor şi mai repede. Pentru a realiza acest lucru, este necesară o bună proporţionalitate între proteine, grăsimi şi carbohidraţi, fără a face alte excese.

Aşadar, reducerea alimentelor bogate în carbohidraţi, consumarea cu moderaţie a celor bogate în grăsimi şi proteine, 6 porţii mici de mâncare pe zi, respectarea regulilor de la început şi un program intensiv de sport a fost de fapt planul de succes al actriţei.

În cazul în care doreşti să adopţi şi tu principiile lui, ţine minte că dietele drastice nu trebuie ţinute pe o perioadă lungă de timp. Este deja oficial faptul că Renee Zellweger a semnat pentru o nouă ecranizare a Jurnalului lui Bridget Jones, de data aceasta, însă nemaifiind dispusă să se angajeze la diete drastice de îngrăşare sau slăbire.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare