Lecţia motivaţională – ce spun celebrităţile despre sport

Lecţia motivaţională – ce spun celebrităţile despre sport

Nimeni nu spune că antrenamentul sportiv susţinut reprezintă un pas uşor în viaţa noastră. Timpul, oboseala, inconsecvenţa programului, toate ne determină să amânăm uneori acele exerciţii fizice care ne-ar putea modela corpul, dar şi mintea. Tocmai de aceea, avem nevoie de lecţii inspirationale care să ne demonstreze încă o dată cât de important este sportul în viaţa noastră.

Cum puterea exemplului este cea mai relevantă, citeşte mai jos câteva citate şi afirmaţii celebre despre sport.

Din cele mai vechi timpuri până în perioada vedetelor care au puterea de a stabili trenduri până şi în acest domeniu, mişcarea fizică a fost mereu un subiect controversat.

•    Chiar şi filosofi precum Cicero şi Platon au recunoscut însemnătatea exerciţiului fizic, Astfel, Cicero punea accent pe efectele sportului asupra spiritului şi a minţii, afirmând că “Doar exerciţiul fizic sprijină spiritul şi păstrează mintea tânără”.

•    Pe de altă parte, Platon miza pe sport ca factor principal în păstrarea unui tonus excelent şi a unei condiţii fizice bune: “Lipsa activităţii fizice distruge condiţia fizică a oricărei persoane, în timp ce mişcarea şi exerciţiile fizice o salvează şi o ajută”.

•    Întorcându-ne în zilele noastre, remarcăm faptul că au fost inventate noi metode de antrenament, menite să eficientizeze la maxim programul sportiv. Unul dintre iniţiatorii acestui drum a fost şi Joseph Pilates, creatorul tehnicii mind-body Pilates. Dacă alte lucruri practice pot fi însuşite destul de uşor, Pilates susţine că un corp frumos modelat nu poate fi atins nici prin iluzii, nici printr-o achiziţionare directă. Citatele lui Pilates sunt pline de înţelepciunea unui om care şi-a dedicat viaţa unui nou stil de mişcare. Astfel, Pilates oferă o nouă perspectivă asupra vârstei, susţinând că “în cazul în care coloana ta este inflexibilă la 30 de ani, eşti bătrân. Dacă este flexibilă la 60, atunci eşti tânăr”. De asemenea, pentru reuşita unui antrenament complet, “răbdarea şi perseverenţa sunt calităţi esenţiale”.

•    Cher are de mulţi ani un program sportiv bine stabilit. Aceasta spune că “dacă sportul ar veni ambalat într-o sticlă, toată lumea ar avea un corp perfect” şi că, pentru ea, felul în care acţionează sportul seamănă cu un miracol – “nimic nu mă binedispune la fel ca un antrenament la banda de alergat”.

•    Unul dintre cele mai elocvente exemple de celebrităţi cu un corp frumos sculptat printr-un antrenament extrem de riguros este şi Jessica Biel. “Îmi place să fac două sesiuni de yoga în timpul săptămânii, combinate cu antrenamente cu greutăţi pentru creşterea rezistenţei corpului. De asemenea, merg în drumeţii şi îmi plimb câinele în fiecare zi”. Ei bine, cu un asemenea amalgam de activităţi, nici nu este de mirare că Jessica etalează astăzi un corp perfect.

•    Actriţa Kirstie Alley a participat la ediţia americană Dancing with the Stars şi a pierdut prin dans 27 kg, susţinând că această formă de mişcare i-a arătat că îşi poate depăşi limitele şi în materie de sport.

•    Michelle Obama, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, este cunoscută drept o persoană sportivă şi activă. “Exerciţiul fizic este foarte important pentru mine, având un rol terapeutic. Aşa că, ori de câte ori mă simt tensionată, stresată sau simt că voi avea o cădere nervoasă, îmi iau iPodul şi mă îndrept spre sala de gimnastică sau mă plimb cu bicicleta”.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare