Dieta lui Kate Middleton

Dieta lui Kate Middleton

În această primăvară, am asistat la una dintre cele mai frumoase nunţi regale: cea a prinţului William cu Kate Middleton. S-au scris multe despre povestea lor de iubire, dar şi despre modul în care Kate a reuşit să se tranforme înainte de nuntă. Dieta drastică pe care a urmat-o, ca de altfel şi orele intensive de sport, i-au adus într-un final silueta mult-visată.

Unii au spus că totul a făcut parte dintr-un plan bine pus la punct care nu va ţine şi după căsătorie. Iată, însă că la câteva luni de la nuntă, Kate îşi păstrează trupul perfect, făcând publice secretele dietei sale.

Ei bine, după cum poate v-aţi fi aşteptat, Kate nu ar fi reuşit să slăbească fără sport şi fără o dietă corespunzătoare.

Încă din facultate, Kate Middleton era obişnuită cu sportul, fiind înscrisă în echipa de hochei de câmp şi în cea de cross country. Chiar şi azi, face sport cel puţin o oră pe zi: hipism, ciclism, jogging sau yoga.

Totuşi, punctul forte al transformării ei pare a fi dieta Dukan, o dietă asemănătoare dietei Atkins, ce are în centru consumul de proteine. Să vedem, însă, care sunt principiile acestei diete.

Dieta Dukan se axează pe alimentele bogate în proteine, dar vine şi cu alte completări menite să potenţeze şi să menţină rezultatele primelor faze ale dietei. Aşadar, Dieta Dukan are patru etape importante: Atacul, Croaziera, Consolidarea şi Stabilizarea.

Fiecare etapă are principiile ei, ajutând la pierderea unui număr mare de calorii în primele faze şi la păstrarea rezultatelor în celelalte etape. Ca şi reguli generale, menţionăm cele 30 de minute de sport pe zi ( fie că vorbim doar despre mers pe jos) şi regula consumului de târâţe de ovăz, despre care am detaliat mai jos, la fiecare fază în parte:

Atacul


Prima şi cea mai de efect etapă este Atacul. Acum îţi este permis să mănânci numai proteine. De asemenea, foarte important este şi consumul de târâţe de ovăz: o lingură jumătate pe zi. Durata acestei faze depinde de mai mulţi factori, cum ar fi vârsta, numărul kilogramelor pe care vrei să le dai jos sau câte diete asemănătoare ai mai ţinut înainte. Ţine minte, însă, că dacă vrei să dai jos mai mult de 20 de kilograme, este indicat ca această fază să ţină între 7 şi 10 zile, între 10-20 de kilograme: 5 zile, mai puţin de 10 kilograme: 3 zile, mai puţin de 5 kilograme: 1, 2 zile.

Croaziera


Cuvântul cheie va fi alternarea, şi asta pentru că va trebui să mănânci numai proteine în unele zile, pentru ca mai apoi să combini acele alimente cu 28 de legume recomandate. Consumul de târâţe de ovăz va creşte la 2 linguri pe zi. Se recomandă alternarea de la o zi la alta sau din 5 în 5 zile. Această etapă trebuie respectată până când se ajunge la greutatea dorită.

Consolidarea

A treia fază cuprinde mai multe indicaţii: poţi mânca proteine şi legume, o porţie de fructe pe zi, două felii de pâine integrală, o porţie de brânză şi trei mese în care poţi mânca orice. Repartizarea acestor mese mai speciale depinde de împărţirea acestei faze. Astfel, trebuie să ştii că ea durează câte 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut până acum. După ce calculezi intervalul, împarţi în două perioade. În prima perioadă ai voie la o singură masă festivă, în a doua perioadă ai dreptul la două astfel de mese. Cantitatea de târâte de ovăz este tot de 2 linguri pe zi. Tărâţele de ovăz sunt foarte importante pentru că te ajută să nu iei în greutate. De asemenea, repartizeaza-ţi o zi pe săptămână pentru a consuma numai proteine.

Stabilizarea

Această ultimă fază constă de fapt în repetarea celorlalte măsuri. Aşadar, trebuie să menţii ziua de proteine pentru tot restul vieţii, să mănânci atât proteine, legume, dar şi alte alimente, cu măsură, bineînţeles. Consumul de târâţe de ovăz se va mări la 3 linguri pe zi, fiind, de asemenea, recomandat să faci în fiecare zi cel puţin 30 de minute mişcare.

După cum vezi, dieta Dukan nu pare atât de costisitoare şi grea ca viaţa unei prinţese la început de drum. Este de admirat maniera în care Kate Middleton a ştiut să se reinventeze şi să încerce să se ridice la standardele impuse. Dieta şi programul urmate de ea sunt echilibrate şi sănătoase, aşadar modelul ei ar putea fi unul de urmat.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare

Ce spun ceilalti

  • Cristi
    Cristi 26.11.2011 07:33

    Vă mulţumesc foarte mult că am ocazia să folosesc dieta doamnei din imagine.Până acum am ascultat toţi specialiştii din domeniu: nutriţionişti, babe cu ale lor leacuri, oameni binevoitori, etc., însă consider că această dietă este cea mai eficientă.