Cum se menţin în formă vedetele – fitness tips & tricks

Cum se menţin în formă vedetele – fitness tips & tricks

Un corp frumos modelat, o dietă sănătoasă, dar nu foarte drastică, un tonus mai bun şi o viaţă echilibrată sunt doar câteva dintre aspiraţiile tuturor celor care vor să îşi schimbe stilul de viaţă. Sunt motivaţi, poate, de beneficiile atât de mediatizate ale sportului şi ale alimentaţiei sănătoase, cât şi de convingerea că totuşi “imaginea” contează foarte mult.

Şi, unde altundeva să căutăm exemple, dacă nu în rândul celebrităţilor, pentru care înfăţişarea este aproape la fel de importantă ca talentul? Poate că trăim într-o lume frivolă, însă ori de câte ori o vedetă a reuşit să slăbească un număr record de kilograme sau şi-a etalat ani la rândul silueta perfectă, publicul a încercat să-i afle secretele bine ascunse.

Misterul s-a evaporat destul de repede întrucât vedetele nu s-au sfiit să îşi deconspire dietele atent concepute sau antrenamentele fizice supravegheate de vreun instructor personal.

Iată mai jos, câteva dintre fitness tips&tricks ale unora dintre cele mai apreciate şi totodată admirate staruri internaţionale:

1.    Madonna – 15 minute cu aparatul minune Power Plate

Se pare că acesta ar fi secretul corpului ei tonifiat: Power Plate, un aparat ce prin vibraţiile produse lucrează foarte intens toate grupele de muşchi, modelând şi tonifiind corpul, îmbunătăţind totodată şi sistemul circulator. Deşi efortul fizic propriu-zis nu este foarte mare, după doar 15 minute te simţi extenuat ca după ore întregi de antrenament. Tocmai aici ar fi problema, spun unii specialişti care susţin că sistemul pe care se bazează acest aparat ar putea afecta în timp organele interne, sistemul osos sau articulaţiile. Cu toate astea, încă nu se ştie în mod exact cum acţionează Power Plate asupra întregului nostru organism.

2.    Reese Witherspoon – blonda de la şedinţele de Yoga

Reese Witherspoon este recunoscută la Hollywood drept una dintre cele mai talentate, dar şi ambiţioase actriţe. Nu s-a rezumat doar la “Blonda de la Drept” sau “Cruel Intentions”, ci a confirmat şi prin celelalte filme de succes. Mama a doi copii, Reese a ştiut întotdeauna cum să îşi “joace” rolul de diva, dar şi cel de părinte, fiind mereu atentă la apariţiile ei publice. Frumoasa actriţă în vârstă de 36 de ani se menţine în formă prin exerciţii fizice în aer liber, dar şi cu ajutorul orelor de Kundalini Yoga. Acest tip de yoga este ceva mai solicitant decât celelalte deoarece îmbină mişcările rapide, intense, repetitive cu tehnici de respiraţie, meditaţie sau relaxare.

3.    Jessica Alba – fanul sporturilor distractive

La 31 de ani şi mamă a doi copii, Jessica mai are încă alura celei mai populare fete din liceu, cea care nu făcea mari eforturi pentru a ieşi în evidenţă sau pentru a avea un corp de invidiat. Ajutată, probabil, şi de un metabolism rapid, Jessica Alba a declarat că nu este adepta antrenamentelor de la sală, ci mai degrabă a unui stil de viaţă activ şi a activităţilor sportive distractive, cum ar fi bowlingul, tenisul sau baseballul.

4.    Eva Longoria – antrenament sportiv combinat


Apariţia sa recentă la Premiile Golden Globes 2012 a stârnit admiraţia tuturor celor prezenţi, Eva demonstrând încă o dată că rolul soţiei “disperate”, dar sexy din “Desperate Housewives” i se potriveşte ca o mănuşă. Frumoasa actriţă face sport din copilărie, având şi o diplomă în kinetoterapie. În ceea ce priveşte mişcarea fizică, Eva are un trainer personal care o asistă timp de o oră, de trei ori pe săptămână. Puţini ştiu că actriţa suferă de ADD (Attention Deficit Disorder) ceea ce înseamnă că instructorul ei trebuie să combine exerciţii diferite: ridicare de greutăţi, kickboxing, cardio, yoga etc.

5.    Jennifer Aniston – yoga şi înot pentru tinereţe la +40 de ani

Şi Jennifer optează pentru un program de exerciţii fizice care să îi lucreze tot corpul. Practică yoga cu un instructor specializat, dansează, face abdomene şi înoată de trei ori pe săptămână, cel puţin 20 de minute. Un antrenament destul de riguros şi eficient dacă ne gândim cât de bine arată Aniston la 43 de ani.

6.    Sofia Vergara – corp perfect în doar 40 de minute

Cea mai dorită femeie din lume, în accepţiunea utilizatorilor site-ului askmen.com, este adepta unui stil de viaţă echilibrat şi… moderat. După cum ea însăşi declară, nu face prea multe exerciţii fizice, nu mănâncă prea mult şi nu face excese de niciun fel. Sofia a optat pentru doar 40 de minute de exerciţii fizice pe zi: 5 minute pentru încălzire, 30 de minute exerciţiile efective şi 5 minute pentru exerciţiile mai uşoare, de final. Nu face niciodată exerciţii izolate, pentru anumite grupe de muşchi, preferând antrenamentele care să ardă cât mai multe calorii şi care să lucreze tot corpul.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare