7 vedete care au lansat cărţi şi DVD-uri fitness

7 vedete care au lansat cărţi şi DVD-uri fitness

Imaginea contează foarte mult atât pentru celebrităţile internaţionale, cât şi pentru cele autohtone. Antrenamentul fizic regulat şi susţinut, o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă organizat şi cumpătat sunt câteva dintre coordonatele care asigură succesul şi în această lume.

Pregătirea pentru diverse roluri, revenirea spectaculoasă după naştere sau pur şi simplu menţinerea în formă la o vârstă la care mulţi consideră că aspectul fizic nu mai are la fel de multă importanţă – toate se regăsesc în obiectivele de top ale celebrităţilor.

Tocmai de aceea, nu de puţine ori vedetele au şocat prin revenirea spectaculoasă după perioade mai dificile. Actriţe, cântăreţe, modele, toate au încercat să îşi vândă inteligent secretele planurilor de nutriţie sau ale antrenamentelor fitness.

Cindy Crawford

La 45 de ani, supermodelul Cindy Crawford are şi acum un corp de invidiat. E adevărat că viaţa nu a fost prea grea cu frumoasa americancă, însă nici ea nu a permis timpului să îşi pună amprenta asupra fizicului ei. Din 1992, modelul a scos trei DVD-uri cu diverse antrenamente fizice. ”Shape your Body Workout”, ”The Next Challenge Workout” şi ”New Dimension”.

”New Dimension” (2004) este destinat femeilor care au devenit mame, DVD-ul cuprinzând trei seturi de exerciţii de o complexitate diferită. Astfel, primul set conţine exerciţii pentru remodelarea corpului, îmbunătăţirea posturii şi a flexibilităţii, exerciţii de stretching şi tehnici de respiraţie. Al doilea şi al treilea set mizează pe îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, supermodelul prezentând exerciţii cu greutăţi, potrivite în special pentru partea superioară a corpului.

Lisa Rinna

Actriţa care a jucat în filme precum ”Melrose Place” sau ”Days of our Lives”, a participat şi la ediţia americană a ”Dancing with the stars”. Deşi va împlini anul viitor 50 de ani, actriţă nu îşi arată deloc vârstă, ba chiar dimpotrivă.  În 2008, Lisa a lansat un DVD intitulat ”Dance Body Beautiful: Jive, Jump, Ballroom Bump” care s-a bucurat de un real succes.

În cadrul DVD-ului, Lisa prezintă câteva antrenamente unice şi distractive de mişcări de dans. Interesant este faptul că oricine poate practica aceste mişcări acasă, fără a avea neapărat un partener de dans. Exerciţiile sunt recomandate celor care doresc să slăbească, să îşi modeleze şi tonifice corpul sau celor care vor să se menţină în formă. 

Christy Turlington

Imaginea unor branduri de cosmetice şi îmbrăcăminte renumite, Christy Turlington lucrează şi astăzi, la 43 de ani. Modelul nu îşi arată deloc vârsta, susţinând că secretul ei ar consta în practicarea unui antrenament mind-body, şi anume Yoga. În 2002, vedeta a lansat cartea "Living Yoga" un material ce cuprinde exerciţii de yoga pentru toate nivelurile, sfaturi pentru decorarea casei conform principiilor Vastu, tehnici de meditaţie şi relaxare etc.

Jane Fonda

Ajunsă la 75 de ani, Jane Fonda demonstrează un fizic şi un tonus de invidiat. Actriţa susţine că se antrenează şi astăzi la fel de mult ca acum 20 de ani. Pentru a împărtăşi şi celorlalte femei secretele ei, Jane Fonda a lansat de-a lungul timpului mai multe DVD-uri.

”Prima Time Yoga A.M/P.M” conţine trei antrenamente potrivite dimineţii, cu exerciţii pentru partea superioară a corpului, creşterea rezistenţei şi a vitalităţii şi două antrenamente recomandate în a doua parte a zilei, pentru mobilitate şi relaxare.

Exerciţiile prezentate în ”Low Impact Routines” sporesc rezistenţa corpului, ard mai multe calorii şi cresc vitalitatea şi tonusul.  ”Jane Fonda Trim Tone & Flex” este cel mai recent DVD, fiind lansat în 2011 şi este recomandat femeilor cu vârsta peste 50 de ani, cuprinzând exerciţii uşoare, dar extrem de eficiente.

Carmen Brumă

Una dintre cele mai frumoase prezentatoare de la noi, Carmen Brumă este adepta unui stil de viaţă sănătos, format dintr-o alimentaţie corectă şi un program sportiv susţinut. În 2012 Carmen a lansat materialul ”3S: Sănătoasă, Suplă, Sătulă”. Cartea însoţită de DVD cuprinde sfaturi despre alimentaţie şi antrenamente diferite ce pot fi executate şi acasă, fără a avea nevoie de echipamente speciale.

Cameron Diaz


Şi Cameron Diaz se va alătura vedetelor care îşi deconspiră secretele fericirii şi frumuseţii. Se pare că frumoasă actriţă va lansa în 2013 o carte despre fitness, nutriţie şi un stil de viaţă sănătos.

50 Cent


În data de 27 decembrie 2012, 50 Cent îşi va lansa cartea şi DVD-ul „A 6-Week Workout and Nutrition Plan That Will Transform Your Life”. Se pare că materialul conţine un antrenament intensiv format din exerciţii cardio, exerciţii pentru creşterea rezistenţei corpului - un program complet de 6 săptămâni pentru o transformare minte-corp. Materialul va cuprinde şi sfaturi de motivaţie şi nutriţie.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare