5 alimente potrivite pentru exerciţiile cardio

5 alimente potrivite pentru exerciţiile cardio

Fiecare tip de antrenament are principii stabilite în ceea ce priveşte tehnica de execuţie, lucrează grupe de muşchi diferite şi oferă rezultate într-un timp mai scurt sau mai lung. Pe lângă aceste reguli generale, există şi o dietă recomandată în cadrul anumitor tipuri de exerciţii.

Tocmai de aceea, este necesar să cunoaştem şi secretele ce ţin de alimentaţia potrivită unui antrenament distinct. Cum exerciţiile cardio sunt printre cele mai populare şi cele mai eficiente, citeşte în rândurile următoare mai multe detalii despre 5 alimente minune, recomandate în timpul antrenamentului cardio.

Fulgii de ovăz


Sursele principale de energie pentru exerciţiile cardio sunt carbohidraţii şi grăsimile. Fulgii de ovăz sunt importante surse de carbohidraţi, ajutând la creşterea masei musculare. Acest aliment scade considerabil nivelul colesterolului şi ţine sub control nivelul glicemiei. În plus, conţin antioxidanţi, fibre solubile şi insolubile, eficiente în prevenirea sau ameliorarea afecţiunilor cardiace şi a infarctului.

Avocado


Cum grăsimile sănătoase sunt a doua componentă esenţială a alimentaţiei pentru antrenamentul cardio, avocado este un fruct ce nu putea lipsi din cadrul acestei liste. Conţine grăsimi monosaturate şi acizi graşi Omega 3, benefice în special pentru funcţionarea sistemului cardiovascular, având şi proprietăţi anti inflamatoare. 

Usturoi


Efectele benefice ale usturoiului sunt deja binecunoscute, mai ales în privinţa scăderii colesterolului şi a inflamaţiei din corp. Un studiu realizat în 1999 în Ankara, Turcia a demonstrat că usturoiul, proaspăt sau sub forma unor capsule, creşte eficienţa antrenamentului cardio. Volumul maxim de oxigen consumat şi rezistenţa în cadrul unor exerciţii la banda de alergat au crescut de 5 ori după o singură doză de usturoi.

Quinoa


O sursă bogată în carbohidraţi complecşi, Quinoa este o plantă originară din America de Sud, inclusă în categoria superalimentelor. Pe lângă conţinutul de vitamine, acid linoleic, fibre şi minerale, quinoa nu conţine gluten, fiind potrivită persoanelor care prezintă intoleranţă la această proteină. De altfel, quinoa germinată conţine unele enzime şi substanţe care pot preveni afecţiunile cardiace.

Cartofii dulci

Vitamina B din cartofii dulci scad riscul infarctului, iar potasiul menţine funcţia cardiacă la parametri normali. Cartofii dulci îţi oferă şi energie, vitamine şi minerale, fiind benefici în orice tip de dietă, mai ales în alimentaţia recomandată antrenamentului cardio.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare