Parasailing – o vacanţă cu adrenalină

Parasailing – o vacanţă cu adrenalină

Dacă motto-ul tău este “nicio vacanţă fără adrenalină”, poate ar trebui să încerci vara asta practicarea unor sporturi extreme. Pentru cei mai puţini curajoşi, activităţile recreaţionale, dar care implică şi o anumită doză de adrenalină, pot reprezenta varianta cea mai bună.

Parasailingul, de exemplu, este o astfel de activitate relaxantă, potrivită vacanţelor la mare. În cadrul acesteia, o persoană este trasă de un vehicul (ambarcaţiune pe apă, maşina sau snowmobil), având ataşată o paraşută numită parasail. Dintre acestea, prima este cea mai populară şi cea mai sigură formă de parasailing, atunci când punctul de lansare şi cel de aterizare se află pe o ambarcaţiune pe apă.

Deşi nu implică efort fizic şi nu este încadrat în categoria sporturilor propriu-zise, parasailingul este o activitate nouă, care îţi creează o senzaţie de euforie. Parasailingul a fost descoperit accidental în anii ‘60, pe când Pierre Lamoigne a ataşat maşinii sale în mişcare o paraşută.

Ce trebuie să ştii dacă vrei să faci parasailing?


-    Nu ai nevoie de experienţă prealabilă, întrucât ţi se vor prezenta regulile de bază, comenzile şi tot ce trebuie să ştii pentru a fi în siguranţă.

-    O sesiune de parasailing durează undeva între 10-15 minute, find permisă practicarea acestei activităţi de 1-2 persoane.

-    Deşi nu există o limită de vârstă, copiii trebuie însoţiţi întotdeauna de părinţi.

-    Firmele ce oferă astfel de servicii pot avea reguli diferite, însă greutatea minimă aproximativă a celui care face parasailing trebuie să fie de 45 de kilograme.

-    Pentru o astfel de aventură, nu ai nevoie de echipament special, aşa că îmbracă-te cu haine lejere sau în costum de baie.

-    Nu te aventura pe mare atunci când vântul este prea puternic.

-    Dacă ai avut sau ai probleme cu inima, o accidentare în zona spatelui sau eşti însărcinată, nu poţi face parasailing. Din nou, firmele respective pot decide care sunt problemele de sănătate incompatibile cu o astfel de activitate.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare