Dublu antrenament - Yogilates, pentru trup şi minte

Dublu antrenament - Yogilates, pentru trup şi minte

Se spune deseori că rezultatele necesită perseverenţă şi o perioadă mai lungă de timp, regulă valabilă şi în cadrul antrenamentelor fizice. Iată, însă, că specialiştii vin cu tot felul de artificii pentru ca diversele tipuri de exerciţii fizice să ofere o eficienţă sporită, într-un timp relativ scurt.

Yogilates sau Yogalates este un astfel de exemplu care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Combinarea a două stiluri diferite, Yogilates ia din Yoga uniunea şi armonia dintre trup, respiraţie şi minte, în vreme ce exerciţiile Pilates integrate ajută la îmbunătăţirea rezistenţei organismului şi la tonifierea corpului.

Ce este de fapt Yogilates?

Noua versiune îmbunătăţită a antrenamentului de tip mind-body a fost creată în 1997, de către Louise Solomon, în Australia, însă de-a lungul anilor, antrenorii certificaţi să o predea în săli fitness au adaptat şi individualizat deseori această tehnică.

Antrenamentul începe cu poziţii de yoga de încălzire, pentru pregătirea corpului, corelate cu tehnici de respiraţie. După un timp, urmează poziţiile ceva mai grele care necesită mai multă mişcare. Pe măsură ce antrenamentul creşte ca dificultate, poziţiile Yoga se combină cu cele din Pilates. Astfel, se face o trecere treptată şi fluidă, accentul punându-se apoi pe rezistenţa trunchiului, a muşchilor abdominali, neuitând în tot acest timp de respiraţie şi tehnicile de meditaţie.

Acest sistem flexibil este mai accesibil şi chiar mai puţin intimidant, fiind adoptat indiferent de vârstă sau pregătire fizică. Este foarte important să îţi alegi un instructor specializat pentru că Yogilates nu este o tehnică atât de uşoară pe cât pare, iar antrenorul tău trebuie să aibă la bază atât calificările necesare, cât şi informaţiile privind ultimele studii despre mişcările funcţionale, exerciţii terapeutice etc.

Care sunt beneficiile Yogilates?


•    Accesibil şi recomandat persoanelor cu diverse afecţiuni sau celor cu o condiţie fizică nu foarte bună

Dacă îţi doreşti un antrenament ceva mai diferit şi vrei să îţi tonifici corpul, dar să îţi şi relaxezi mintea, Yogilates este perfect pentru tine. În plus, exerciţiile sunt sigure, potrivite şi accesibile tuturor, chiar şi celor care au experimentat accidentări în trecut sau persoanele cu artrită, osteoporoză sau dureri de spate. De asemenea, s-a constatat că Yogilates este extrem de benefic şi pentru mame, în perioada postnatală.

•    Ajută la tonifierea corpului, creşte rezistenţa organismului şi acţionează benefic asupra sistemului nervos

Yogilates este pentru cei care duc o viaţă agitată, aşa că vor să se deconecteze şi să reducă nivelul stresului, dar şi pentru cei care vor să îşi tonifice corpul. De altfel, aceste două coordonate sunt bazele celor două tehnici, iar Yogilates îţi oferă mai multe rezultate, în cadrul unui singur antrenament.

•    Poate ameliora durerile de spate, probleme ale coloanei ,dereglări menstruale sau manifestările diabetului


Cum poziţiile din Yoga şi Pilates se concentrează asupra trunchiului, iar respiraţia se face ritmic, astfel încât să se asigure fluiditatea energiei vitale în organism, s-a constatat că Yogilates atenuează durerile de spate sau alte probleme de la nivelul coloanei, rezolvă dereglările menstruale şi ameliorează manifestările diabetului.

•    Yogilates stimulează circulaţia sangvină, creşte energia şi îmbunătăţeşte postura şi flexibilitatea

Pe lângă îmbunătăţirea posturii, a flexibilităţii şi mobilităţii, Yogilates stimulează circulaţia sangvină şi creşte energia. Consumând mai multe calorii decât cele pe care le acumulezi din alimentaţie, vei da jos depozitele de grăsime sau chiar câteva kilograme.un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare