Fara stres

Activitatea fizică în tinereţe reduce riscul îmbătrânirii cognitive

Activitatea fizică în tinereţe reduce riscul îmbătrânirii cognitive

Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ne oferă beneficii imediate. Mai nou, cercetătorii au descoperit că sportul ne ajută chiar şi pe termen lung, scăzând riscul apariţiei unor...

0 Detalii
 • Sportul scade riscul de comportament suicidar
  Sportul scade riscul de comportament suicidar

  Mai multe studii anterioare au arătat că exerciţiile fizice regulate pot diminua considerabil simptomele depresiei sau ale anxietăţii. Mai nou, cercetătorii din Suedia au demonstrat că adolescenţii care fac sport prezintă mai puţine riscuri de a se confrunta la maturitate cu un comportament suicidar.

 • Parasailing – o vacanţă cu adrenalină
  Parasailing – o vacanţă cu adrenalină

  Dacă motto-ul tău este “nicio vacanţă fără adrenalină”, poate ar trebui să încerci vara asta practicarea unor sporturi extreme. Pentru cei mai puţini curajoşi, activităţile recreaţionale, dar care implică şi o anumită doză de adrenalină, pot reprezenta varianta cea mai bună.

 • Emisfera cerebrală dominantă – care îţi sunt atuurile şi cum să îţi echilibrezi capacităţile
  Emisfera cerebrală dominantă – care îţi sunt atuurile şi cum să îţi echilibrezi capacităţile

  Creierul nostru este format din trei părţi principale - partea anterioară, medie şi cea posterioară. Creierul anterior este împărţit în două emisfere cerebrale, unite la bază. Interesant este faptul că fiecare dintre aceste emisfere deţine funcţiile şi capacităţile ei distincte. Pentru a şti mai multe despre noi înşine, este indicat să aflăm care ne este emisfera predominantă.

 • Aikido – arta marţială care îţi lucrează corpul în timp ce îţi şlefuieşte personalitatea
  Aikido – arta marţială care îţi lucrează corpul în timp ce îţi şlefuieşte personalitatea

  Prea puţine se cunosc despre Aikido, o artă marţială japoneză, ceva mai neobişnuită decât toate celelalte forme de antrenament mind-body.

 • Sportul – un posibil factor de stres?
  Sportul – un posibil factor de stres?

  Cercetătorii s-au întrebat deseori dacă toate acele avantaje binecunoscute ale mişcării fizice nu sunt doar o parte a ceea ce reprezintă de fapt sportul pentru sănătatea noastră. Cu excepţia dependenţei de sport sau a perioadelor în care ne împingem limitele prea mult, nu se ştia dacă exerciţiile fizice pot ajunge să reprezinte, în anumite condiţii, chiar şi un factor de stres.