Semimaraton în plină iarnă: Telekom Romania susține cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Gerar, prima competiție pentru alergători din 2015

Semimaraton în plină iarnă: Telekom Romania susține cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Gerar, prima competiție pentru alergători din 2015

Semimaratonul Gerar este o competiție la care participă iubitorii de mișcare, dar mai ales cei care au sportul în sânge, pe care condițiile meteo dificile nu-i determină să renunțe la sport, ci îi stimulează să dea piept cu o provocare extremă. Este o acțiune pe care o parte dintre alergători o resimt ca pe un efort copleșitor, dar pentru cei cu adevărat pasionați, pentru care alergarea a devenit un mod de viață, reprezintă un real izvor de energie.

Suntem în plin Gerar. Nu este doar denumirea populară a lunii ianuarie, ci şi numele primei competiţii pentru alergători din anul 2015. Se întâmplă de patru ani, mereu în ianuarie, şi este organizată de Asociaţia Club Sportiv „Ro Club Maraton” şi Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club”. Anul acesta, competiţia are loc pe 25 ianuarie şi este susţinută de Telekom Romania, ca parte a campaniei „Mişcarea face bine”, demarată de Dolce Sport în 2011. Scopul? Promovarea alergării în aer liber, chiar şi în condiţii extreme.

 La eveniment participa toţi iubitorii de mişcare de peste 18 ani dornici să-şi testeze limitele indiferent de condiţiile meteorologice. Vorbim de trei probe: cros de 3,6 km, cros de 10,8 km și semimaraton de 21 km. Probele de cros sunt destinate participanţilor individuali, în timp ce proba de semimaraton este o probă colectivă, care se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin, două fete şi un băiat/ doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin).

Competiţia se va desfăşura în Campusul Universităţii Politehnica în ultima duminică din luna ianuarie, conform tradiţiei. Şi-au anunţat deja prezenţa mai multe vedete Dolce Sport, printre care și Iulian Miu, Florin Căruceru şi Pompiliu Constantin. Aşa că, daca eşti în Bucureşti, ai toate motivele să participi şi tu – cu condiţia să îţi pregăteşti un echipament adecvat!

Mai multe detalii despre eveniment, înscrieri şi regulament sunt disponibile pe website-ul dedicat competiţiei, www.gerar.ro, sau pe platforma online a campaniei „Mişcarea face bine”, miscareafacebine.ro.   

Comentariul tau

codul de validare