Tips&tricks pentru o tonifiere rapidă

Tips&tricks pentru o tonifiere rapidă


Vara se apropie cu paşi repezi, motiv pentru care, cei mai mulţi dintre noi, se gândesc deja la ultimele “retuşuri” şi în ceea ce priveşte silueta. Dacă până acum, am bifat şedinţele de la sala de fitness, am încercat să respectăm o dietă alimentară şi ne-am ajustat stilul de viaţă, astfel încât vara să ne găsească energici şi optimişti, înseamnă că nu există motive de îngrijorare. Totuşi, nu trebuie să uităm că tonifierea corpului este detaliul care face diferenţa. Acest aspect necesită câteva trucuri şi eforturi suplimentare, mai ales acum, în prag de vară.

Pe lângă antrenamentul sportiv care ne ajută să ne păstrăm în formă sau să slăbim câteva kilograme, un corp frumos modelat se obţine cu ceva efort în plus. Tocmai de aceea, te invităm să citeşti mai jos câteva dintre cele mai eficiente tips& tricks pentru o tonifiere rapidă:

1.    Stretching la încălzire, stretching în perioada de cool-down.

Unul dintre exerciţiile recomandate pentru tonifiere, stretchingul are beneficiile sale atât înainte de antrenamentul propriu-zis, cât şi la final, atunci când trebuie să dăm răgaz corpului nostru să reintre în ritmul obişnuit. Pregătirea corpului pentru sport este foarte importantă, chiar şi atunci când obiectivul principal este tonifierea.

2.    Nu te baza pe un singur tip de exerciţii sau pe o anumită grupă de muşchi!
Marea greşeală a celor care îşi doresc muşchi mai bine definiţi este fie să apeleze doar la stretching sau ridicare de greutăţi, fie să lucreze prea mult o singură grupă de muşchi. Secretul constă în solicitarea corpului ca un întreg, lucrarea tuturor grupelor de muşchi, pentru a obţine o tonifiere uniformă.

3.    Gândeşte un program regulat şi complet de exerciţii!

Stretching la încălzire, exerciţii aerobice, ridicare de greutăţi, antrenament de creştere a rezistenţei corpului şi iar stretching. Acesta poate fi un model potrivit pentru muşchi mai bine definiţi. Ajustează-l, însă, în funcţie de propriile doleanţe şi variază exerciţiile, astfel încât să nu te plictiseşti şi să îţi soliciţi progresiv corpul.

4.    Concentrează-te pe mişcările efectuate!
Nu lucra mecanic, ci gândeşte fiecare exerciţiu. E lucru ştiut că mişcările încetinite, calculate sunt şi cele mai eficiente. De asemenea, acordă importanţa cuvenită şi respiraţiei pentru că astfel vei lucra mai corect şi mai uşor: expiră atunci când ridici sau faci mişcări ample şi inspiră când revii la poziţia iniţială.

5.    Arde grăsimile!
Nu poţi avea un corp tonifiat dacă nu arzi depozitele de grăsime sau dacă nu ajungi la greutatea ideală. Aşadar, asigură-te că incluzi în programul tău şi astfel de exerciţii. O soluţie ideală în acest sens ar fi exerciţiile de interval training sau antrenamentul cardio.

6.    Schimbă-ţi alimentaţia!

Adoptă o dietă săracă în calorii şi mănâncă în porţii mici, tocmai pentru a nu depăşi consumul caloric recomandat. De asemenea, proteinele şi vitamina C sunt două dintre elementele cheie ale acestui program. Muşchii au nevoie de proteine, aşa că include în alimentaţia ta carne slabă, pui, cucan, peşte, ouă, nuci, seminţe, shake-uri de proteine. În plus, Vitamina C este cea care te va ajuta să arzi rapid grăsimile.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare