Cum să revii în formă după excesele de Sărbători în 3 paşi simpli

Cum să revii în formă după excesele de Sărbători în 3 paşi simpli

Gata, sărbătorile de iarnă au trecut, la fel şi mesele copioase din care ne-am înfruptat fără restricţii în ultimele săptămâni. E foarte posibil ca monitorul cântarului să nu ne mai mulţumească, ba chiar dimpotrivă. De altfel, după o asemenea perioadă, energia şi tonusul ne sunt, cu siguranţă, mult sub limita acceptabilă.

Tocmai de aceea, se impun anumite schimbări prin care să ne reorganizăm viaţa, astfel încât să dăm jos kilogramele acumulate şi să revenim la forma maximă dinainte de sărbători. Citeşte mai jos câteva sfaturi utile care te vor ajuta în acest sens.

Bea apă!


Chiar dacă te-ai obişnuit cu sucuri acidulate, bere sau vin, de acum ar fi bine să le înlocuieşti cu opt pahare de apă pe zi. Bea un pahar de apă la fiecare masă şi nu uita să te hidratezi şi în restul zilei. Apa îţi spală organismul de toxinele şi grăsimile acumulate, ajutându-te să slăbeşti mai repede. Ba mai mult, apa îţi va pondera şi pofta de mâncare.

Învaţă mai multe despre conceptul “alimentaţie sănătoasă” şi aplică recomandările

Dacă nu ţi-ai refuzat nicio plăcere culinară în vacanţă, e timpul să începi noul an cu alt gen de preocupări. Documentează-te şi vezi ce presupune conceptul de “alimentaţie sănătoasă”, după care aplică regulile. Vei vedea că nu este atât de greu să înlocuieşti carnea de porc cu cea de peşte, să îţi prepari o salată de ţelină sau sfeclă roşie, legume cu brânză tofu sau orice alt preparat de acest fel. De asemenea, stai departe de restaurantele de tip fast-food!

 Abordează antrenamentul fizic dintr-o altă perspectivă

Cei mai mulţi amână momentul în care să (re)înceapă să facă sport din cauza efortului ridicat necesar şi a oboselii acumulate. Cea mai indicată soluţie ar fi să priveşti altfel antrenamentul fizic. Începe treptat cu mici trucuri care să te ajute să îţi reintri cât de cât în formă: du-te la serviciu pe jos, plimbă-te cel puţin 10 minute, mergi pe scări etc.

Apoi, încearcă să te redescoperi şi din acest punct de vedere. Poate ar fi timpul să dai activitatea clasică de la sală pe un sport ceva mai interesant. Cumpără-ţi un echipament nou, accesorii sportive în cazul în care îţi place să faci sport acasă, foloseşte aparate de monitorizare şi stabileşte-ţi unele obiective. Dacă ştii că ai un anumit scop într-un interval de timp (şi, eventual, şi o recompensă la final), vei lucra mult mai eficient.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare