Cum să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală: sport tips&tricks

Cum să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală: sport tips&tricks

Vorbim deseori despre modul în care sportul ne influenţează viaţa. De cele mai multe ori, ne limităm la beneficiile generale sau la cele prezentate de oamenii de ştiinţă care încearcă să descopere o legătură între sport şi ameliorările unor afecţiuni mai grave. Astfel, ştim că sportul ne ajută să fim mai energici, să arătăm mai bine, să avem o sănătate mai bună sau să trecem mai uşor peste stres. Ei bine, poate vei fi mirat să afli că sportul are o altă calitate minune: contribuie la o viaţă sexuală satisfăcătoare.

E adevărat că performanţele sexuale sau libidoul depind de mai mulţi factori, însă anumite exerciţii efectuate regulat pot îmbunătăţi viaţa sexuală. Citeşte în continuare mai multe detalii cu privire la beneficiile sportului asupra acestui aspect:

1.    Sportul, alături de o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos, are un efect benefic asupra vieţii sexuale femeilor şi bărbaţilor deopotrivă, indiferent de vârstă.

2.    Mişcarea fizică regulată şi susţinută ne detensionează. Stresul, problemele cotidiene, micile conflicte ce apar într-un cuplu duc la un dezechilibru şi în cadrul vieţii intime. Cei doi parteneri nu mai pot comunica, iar dorinţa sexuală apare din ce în ce mai rar. Sportul este cel care ne ajută să lăsăm deoparte grijile zilnice, să privim totul mai detaşat şi să nu amestecăm viaţa profesională cu cea intimă.

3.    Exerciţiile susţinute scad riscul apariţiei impotenţei. Cel puţin, asta susţin medicii de la Institutul de Cercetare New England. Studiul a avut ca voluntari 600 de bărbaţi sănătoşi, de vârstă mijlocie, fără probleme de erecţie. După 8 ani, s-a constatat că cei care practicaseră sport cu regularitate aveau o viaţă sexuală satisfăcătoare, spre deosebire de grupul celor sedentari. Antrenamentul intens la care se face referire în studiu poate fi echivalentul a 3,2 km de mers pe jos. Exerciţiile intense şi susţinute nu trebuie confundate cu supra antrenarea, care duce la diminuarea nivelului de testosteron sau la slăbirea sistemului imunitar – cauze ale unui apetit sexual scăzut.

4.    Bărbaţii care se antrenează intens, timp de 20-30 de minute pe zi se menţin la o greutate constantă şi prezintă cu 50% mai puţine riscuri de a avea în timp probleme erectile. Studiul realizat la Harvard School of Public Health a adus în discuţie şi faptul că bărbaţii obezi sau supraponderali au mai multe riscuri de a prezenta disfuncţionalităţi de erecţie. Şi în acest sens, sportul poate fi soluţia salvatoare.

5.    Sportul creşte potenta sexuală, întrucât îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi funcţionarea inimii.

6.    Tonifierea musculaturii ( în special a celei pelvine, abdominale şi a gambelor) facilitează apariţia orgasmelor în timpul actului sexual.

7.    Să privim şi efectul invers: o jumătate de oră de amor te ajută să arzi cam 200 de calorii, iar dacă ai orgasm la final, efectul poate fi chiar amplificat.

Iată mai jos câteva exemple de antrenamente recomandate celor care doresc să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală cu ajutorul sportului:


-    Exerciţii cardio de 3-4 ori pe săptămână (antrenamente moderate: înot, tenis, alergare, jogging) pentru creşterea rezistenţei corpului şi îmbunătăţirea sistemului cardiovascular.

-    Antrenamentele speciale pentru dezvoltarea rezistenţei corpului, de 2-3 ori pe săptămână. Ridicare de greutăţi, exerciţii cu banda elastică, urcatul scărilor, alpinism sau mersul pe banda de alergat, opţiunea înclinat, toate sunt exerciţii eficiente în acest sens. De fiecare dată, concentrează-te pe muşchii oblici, pelvini, abdominali şi ai gambelor. Acest tip de antrenament îmbunătăţeşte activitatea inimii, creşte masa musculară, scade tensiunea arterială şi reduce nivelul de colesterol.

-    Stretching după antrenament.
Dacă formă de stretching este Yoga sau Pilates, înseamnă că te-ai îndreptat către o formă de mişcare mind-body, ceea ce va creşte şansele de a-ţi îmbunătăţi performanţele sexuale cu ajutorul sportului. În cadrul acestor practici, sunt foarte importante şi eficiente tehnicile de relaxare, de meditaţie sau respiraţie.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare