Avantajele antrenamentului cu stepperul fitness

Avantajele antrenamentului cu stepperul fitness

Stepperul este un aparat foarte popular, folosit atât în sala de fitness, cât şi în cadrul antrenamentului de acasă. Există mai multe tipuri de stepper: cu pedale sau fix, cu sau fără mânere, lateral, vertical, cu efect twister. De altfel, unele dintre aceste modele oferă şi alte facilităţi importante cum ar fi numărul de paşi efectuaţi, reglarea gradului de dificultate, numărul de calorii pe care le arzi etc.

Care sunt avantajele antrenamentului cu stepperul fitness?


Deşi mulţi cred că stepperul lucrează doar partea inferioară a corpului, efectele acestui aparat sunt mult mai complexe. Citeşte în continuare cele mai importante avantaje ale exerciţiilor în care foloseşti stepperul fitness:

1.    Modelează şi tonifiază şoldurile, picioarele şi posteriorul

Stepperul imită de fapt urcatul scărilor, iar în funcţie de opţiunile în plus, antrenamentul va fi mai dificil sau mai uşor. Aşadar, într-adevăr beneficiile maxime le vei simţi în zona inferioară a corpului. Exerciţiile la stepper modelează şi tonifică şoldurile, picioarele, dar şi muşchii fesieri. 

2.    Ajută la pierderea kilogramelor în plus


În cadrul unei şedinţe de aproximativ o oră, poţi pierde până la 382 de calorii, spun statisticile, însă aceste date depind şi de greutatea ta. Ţine minte că stepperul te poate ajuta şi atunci când vrei să slăbeşti, nu doar să îţi tonifici musculatura.

3.    Exerciţiile la stepper reprezintă un eficient antrenament cardio


Ritmul cardiac îţi va creşte în timpul exerciţiilor la stepper. Aşadar, activitatea plămânilor şi a inimii se va îmbunătăţi considerabil. Pe lângă faptul că vei preveni apariţia bolilor cardiovasculare, te vei simţi mai energic şi mai binedispus.

4.    Mişcare fizică cu impact minim

Stepperul poate fi folosit şi de către cei cu accidentări precedente, întrucât acest aparat are un impact minim la nivelul ligamentelor, al oaselor şi al muşchilor. În schimb, genunchii sunt ceva mai solicitaţi, însă poţi regla intensitatea sau înălţimea paşilor efectuaţi.

Care este durata şi frecvenţa recomandată?

La început, exerciţiile la stepper ţi se vor părea cu siguranţă destul de grele. Pentru a beneficia de toate avantajele acestui antrenament nu trebuie să renunţi, ci să lucrezi constant, timp de aproximativ 20 de minute pe zi, de 2-3 ori pe săptămână.

Fii atent la postură, nu te sprijini prea mult în mânere întrucât ele sunt doar pentru menţinerea echilibrului. Păstrează-ţi poziţia verticală, înclină un pic trunchiul şi aşează toată talpa piciorului pe suportul pedalelor. De asemenea, optează pentru o înălţime moderată şi un ritm constant al paşilor.

Cum să îţi alegi stepperul potrivit?

Rezistenţa, stabilitatea pedalelor şi a mânerului pentru sprijin, zgomotul, diferitele facilităţi – pe toate trebuie să le ai în vedere atunci când îţi achiziţionezi un stepper. Deşi mulţi optează astăzi pentru mini steppere, fii atent la rezistenţa acestora întrucât ar putea să nu ofere stabilitatea necesară antrenamentelor lungi.

De unde poţi achiziţiona astfel de aparate fitness?

Shopmania: shopmania.ro/fitness

Expert fitness
expertfitness.ro/steppere

Home Sport homesport.ro

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare