Asul din mânecă: Ce trucuri îţi recomandă antrenorii personali ai vedetelor

Asul din mânecă: Ce trucuri îţi recomandă antrenorii personali ai vedetelor

De multe ori, suntem fascinaţi de corpul perfect al vedetelor internaţionale. Roluri solicitante în filme de box office, poze neretuşate în paginile revistelor sau toate acele provocări la care celebrităţile sunt supuse constant necesită o imagine aproape ideală. Suntem tentaţi să credem că trupul tonifiat sau greutatea veşnic constantă sunt consecinţe ale factorului genetic, însă, de cele mai multe ori, secretul constă într-un antrenament sportiv regulat şi o dietă corespunzătoare.

În spatele vedetelor de succes stau, însă, antrenori profesionişti care ştiu cum să abordeze şi să personalizeze fiecare program de exerciţii fizice. Nu de puţine ori, instructorii personali ai celebrităţilor au publicat cărţi sau DVD-uri cu exerciţii fizice eficiente, exemple de antrenamente complete sau sfaturi legate de nutriţie şi motivaţie.

Citeşte mai jos câteva recomandări ale celor mai cunoscuţi antrenori personali de la Hollywood. Fie că vei descoperi informaţii noi, la care nu te-ai fi gândit, fie că sfaturile ţi se vor părea de bun simţ, toate pot contribui la construirea unui stil de viaţă sănătos:

Gunnar Peterson

Antrenorul care a lucrat de-a lungul anilor cu vedete precum Angelina Jolie, Sylvester Stallone, Bruce Willis sau Jennifer Lopez mizează pe exerciţii diverse, care să lucreze diferit şi complex tot corpul. Antrenamentele concepute de el au la bază alternarea: de exemplu, lucrează pe banda de alergare, întâi la viteză redusă, apoi la viteză mai mare, apoi revino la o viteză normală, abordează planul înclinat, sprintează câteva minute etc. De asemenea, Peterson susţine că este foarte important să ne fixăm obiective realiste în funcţie de structura şi defectele corpului nostru, să folosim exerciţiile fizice pentru a le corecta şi să eliminăm toate obiceiurile negative ce ar putea influenţa eficienţa acestui întreg program sportiv.

Ashley Borden

Christina Aguilera, Lauren Graham, Tory Spelling sau Mandy Moore sunt doar câteva dintre vedetele care au apelat la serviciile lui Ashley. Aceasta este foarte cunoscută pentru introducerea unui program complex , numit LIST (List Integrated Systematic Training), care combină elemente de creştere a rezistenţei corpului, yoga, Pilates şi principii fundamentale de biomecanică. Scopul acestui antrenament este acela de a creşte buna funcţionare a întregului corp, prin coordonata fizică, dar şi prin cea mentală. Ashley Borden a declarat în nenumărate rânduri că un alt secret al antrenamentelor sale este folosirea a 70-80% din rata ritmului cardiac maxim

Harley Pasternak


A lucrat cu Alicia Keys, Eva Mendez, Halle Berry, Orlando Bloom, Lady Gaga sau Megan Fox. Antrenorul mizează pe o dietă alimentară sănătoasă şi echilibrată, ce include 5 mese pe zi, fiecare având la bază câte un ingredient principal. În cadrul acestui pogram, există şi aşa numitele “5 cheat days a month”, 5 zile pe lună în care îţi poţi permite să trişezi şi să mănânci ce doreşti. Dieta este completată obligatoriu de 25 de mişcare, în fiecare zi.

Michael George


Antrenorul personal al unor vedete precum Julianne Moore, Meg Ryan sau Reese Witherspoon foloseşte deseori exerciţii pentru dezvoltarea rezistenţei şi forţei corpului, deoarece acestea ard caloriile în plus şi tonifică cel mai bine trupul. De asemenea, Michael recomandă şi antrenamentul cardio,  45 de minute pe zi, 6 zile pe săptămână.

Gregory Joujon-Roche

Antrenorul care a lucrat în proiecte precum “Troy”, “Spiderman”, “Striptease”, “G.I. Jane” este deseori solicitat de vedete precum Rachel Weisz, Demi Moore, Pink, Tobey Maguire, Brad Pitt. Instructorul este fondatorul aşa numitului program “holistic fitness”, un program ce îmbină reguli de nutriţie, fitness, yoga, arte marţiale şi tehnici de masaj. Pentru a avea un corp tonifiat şi un stil de viaţă sănătos, susţine Joujon-Roche, trebuie să îţi recapeţi echilibrul printr-o abordare holistică: schimbă-ţi treptat obiceiurile alimentare, implică-te total în antrenament, abordând exerciţii eficiente, dar şi distractive, optează pentru aşa numita “green day” în care poţi consuma orice fruct sau orice legumă verde.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare