5 sfaturi eficiente pentru sâni fermi şi senzuali

5 sfaturi eficiente pentru sâni fermi şi senzuali

În ultimii ani, implanturile mamare cu silicon au devenit un trend adoptat de multe reprezentante ale sexului frumos. Sâni mai mari, mai fermi şi mai sexy în cel mai scurt timp posibil este dezideratul tuturor celor care apelează la această metodă destul de costisitoare, dar cu rezultate imediate. Intervenţiile chirurgicale nu sunt, însă, singura soluţie pentru sâni mai frumoşi. Exerciţiile fizice speciale pentru această zonă a corpului şi o dietă adecvată au aproape acelaşi efect, de modelare şi tonifiere. Bineînţeles, dacă visezi la forme voluptuoase când natura nu a fost foarte darnică cu tine, efectele sportului ar putea să nu te mulţumească.

Vârsta, sedentarismul, factorii genetici, alăptarea sunt câteva dintre motivele pentru care sânii îşi pierd din fermitate. Dacă faci parte din categoria celor care înţeleg că o abordare naturală şi sănătoasă este preferabilă de fiecare dată, citeşte mai jos care ar fi modalităţile prin care poţi avea sâni mai frumoşi şi mai fermi, fără pastile sau operaţii invazive:

1.    Controlează-ţi alimentaţia şi stilul de viaţă!

Vedetele internaţionale sunt, poate, cel mai concludent exemplu în acest sens. Nu de puţine ori, celebrităţile cu o viaţă echilibrată şi-au păstrat şi frumuseţea fizică, pe când stilul de viaţă haotic şi alimentaţia nesănătoasă şi-au pus imediat amprenta pe trupurile vedetelor. Nopţile pierdute, consumul de alcool, cafea sau fast food în exces nu ţin cont de vârstă şi contribuie la pierderea fermităţii sânilor sau la apariţia ridurilor, a celulitei şi a vergeturilor. Aşadar, mănâncă cel puţin trei mese principale pe zi, echilibrate în proteine, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale pentru ca organismul să poată produce celule noi şi evită cafeaua şi sucurile carbogazoase. De asemenea, odihna este foarte importantă, contribuind la regenerarea celulară, aşa că dormi 7-8 ore pe noapte.

2.    Evită sporturile “dăunătoare” sau echipează-te corespunzător!

Ei bine, în cazul unui echipament nepotrivit, sporturi ca joggingul, alergarea sau aerobicul pot duce la slăbirea muşchilor sânilor. Pentru a evita acest lucru poartă sutien (nu de tip push-up) sau bustieră la fiecare antrenament.

3.    Fă sport pentru a-ţi păstra sănătatea sânilor!

Pe lângă rolul estetic, exerciţiile fizice sunt extrem de importante pentru sănătatea femeilor. Efortul fizic moderat şi constant reduce nivelul de estrogen din corp, prevenind apariţia, dar şi recidivarea cancerului la sân. Conform studiilor în domeniu, se recomandă să practici sport în fiecare zi, timp de aproximativ 30 de minute. Aceasta rutină scade cu 50% mortalitatea printre femeile care au învins acest tip de cancer.

4.    Electrostimulare pentru sâni mai fermi şi mai senzuali!

Acest procedeu de ultimă generaţie îţi tonifică musculatura, folosind aparate computerizate cu programe speciale pentru zone diferite ale corpului. Electrostimularea accelerează circulaţia sangvină, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi ajută la formarea elastinei şi a colagenului. Electrostimularea musculară pentru mărirea sau fermitatea sânilor este acum disponibilă în multe saloane specializate, iar rezultatele sunt vizibile după doar câteva şedinţe.

5.    Practică exerciţii speciale pentru fermitatea sânilor

-    Stai cu faţa la perete, rezemându-te de perete cu palmele. Apasă cât de tare poţi, ca şi cum ai vrea să îl muţi şi păstrează acesta acţiune de împingere timp de 10 secunde. Relaxează şi repetă mişcarea de 10 ori.

-    Aşează-te cu spatele pe o bancă, astfel încât picioarele să îţi rămână pe podea, iar genunchii să fie la unghi de 90 de grade. Foloseşte gantere sau greutăţi improvizate, 1 kg fiecare. Ridică-le deasupra capului, cu braţele perfect întinse, după care coboară-le încet până la nivelul pieptului. Contractă muşchii, după care revino la poziţia iniţială. Repetă de 10 ori, în câte 3-4 seturi.

-    În aceeaşi poziţie, tine cele două greutăţi una lângă alta, deasupra capului. Extinde braţele în lateral, până la nivelul umerilor. Păstrează câteva secunde, după care ridică braţele din nou. Repetă de 15 ori, în câte 3 serii. Aceste exerciţii pot fi efectuate şi pe o minge fitness, efectul fiind amplificat datorită dificultăţii ridicate. 

-    Flotările lucrează atât umerii, tricepşii, dar şi muşchii pectorali. Execută câte 10 flotări, plasând palmele un pic în afară umerilor pentru a mări dificultatea.

Sursa foto: http://www.sxc.hu/profile/wimdemo

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare