5 lucruri surprinzătoare care te fac mai sănătos

5 lucruri surprinzătoare care te fac mai sănătos

Citim zilnic despre tratamente minune care ne pot face mai energici şi mai sănătoşi. Dieta, sportul, suplimentele alimentare şi tot felul de remedii naturale sunt printre cele mai menţionate. Cu toate astea, ai fi surprins să afli că sănătatea vine şi din alte surse ceva mai neobişnuite.

Citeşte în continuare despre cele 5 lucruri uimitoare care, potrivit cercetătorilor, ne pot face mai sănătoşi, fizic şi mental.


Nostalgia

Credeai că nu ai voie să cazi pradă nostalgiei şi că aceasta poate preceda deprimarea? Se pare că lucrurile nu stau chiar aşa, dacă luăm în considerare informaţiile oferite de către psihologul Clay Routledge, de la North Dakota State University. Conform cercetărilor sale, nostalgia poate alunga sentimentul de singurătate şi poate preveni anxietatea.

Ne putem activa aceasta “nostalgie benefică” atunci când pur şi simplu ne amintim momentele frumoase ale vieţii noastre. Pe de altă parte, un alt studiu arată că, în general, ne este mai greu să ne amintim perioadele frumoase din trecut, aşa că avem nevoie de un mic stimulent. Tocmai de aceea, pozele sunt un important mijloc prin care ne întoarcem în trecut. Atunci când ne uităm la pozele care evocă amintiri plăcute, devenim mai fericiţi şi scad riscurile de a ne îmbolnăvi.

Internetul

Aţi aflat probabil de vestitul studiu din 2011 realizat de cercetătorii de la Universitatea din Singapore, ale cărui rezultate au făcut înconjurul lumii. “Pauza de internet” ne creşte eficienţa la locul de muncă, inaltură stresul şi plictiseala.

Acestor efecte pozitive li se adaugă şi concluziile cercetătorilor de la Universitatea din California care au relevat faptul că navigarea pe internet stimulează zone ale creierului responsabile cu limbajul şi memoria. Astfel, minutele petrecute pe internet ne pot ajuta în luarea deciziilor şi rezolvarea unor taskuri la serviciu.

Karaoke


Dacă eşti fanul numărul 1 al serilor la Karaoke, află că, atât timp cât cânţi alături de cel puţin un prieten, îţi creşti şansele de a fi mai fericit şi sănătos. Cel puţin asta susţin cercetătorii suedezi care au ajuns la concluzia că vocile la unison (deci şi varianta înscrierii într-un cor e valabilă) ne reglează ritmul cardiac şi respiraţia, având practic acelaşi efect ca exerciţiile de yoga.

Activităţile casnice

Chiar dacă activităţile casnice par, uneori, mai mult o corvoadă, un studiu realizat de Cancer Research din Marea Britanie arată că acestea pot reduce riscul de apariţie al cancerului de sân cu 20-30%. În plus, cum sedentarismul este cauza principală a apariţiei multor afecţiuni, nu trebuie să uităm că activităţile casnice ţin deseori locul antrenamentelor de la sala fitness.

Bere

E vorba, bineînţeles, de consumul moderat de bere, o băutură sănătoasă dacă ne uităm la proprietăţile sale nutritive. În plus, cercetătorii au descoperit că berea consumată cu moderaţie este asociată cu o reducere a riscului de boli cardiace, infarct, demenţă sau diabet.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare