Tae Bo – tehnica fitness completă

Tae Bo – tehnica fitness completă

Tae Bo reprezintă un sistem fitness care a revoluţionat conceptul de antrenament complet. Creat în 1975 de către Billy Banks (de şapte ori campion mondial la karate), Tae Bo combină tehnicile artelor marţiale cu exerciţii aerobice, toate pe ritmuri de dans. Astăzi, Tae Bo reprezintă un antrenament de mare impact, care lucrează complet şi eficient toate grupele de muşchi.

Tae Bo s-ar traduce prin „Tae” – picior şi „Bo” – o prescurtare de la box. În mişcările acestei tehnici loviturile cu picioarele sunt corelate cu antrenamentul braţelor, al părţii superioare a corpului. Tae Bo combină elemente din aerobic şi arte marţiale, cu precădere Tae Kwon Do, o artă marţială coreeană caracterizată prin lovituri înalte cu picioarele. În timp, tehnica s-a perfecţionat astfel încât să acţioneze ca un antrenament cardiovascular complet.

Billy Banks, creatorul Tae Bo, oferă o altă explicaţie cu privire la denumirea tehnicii sale.  Astfel, Tae Bo ar reprezenta de fapt un acronim pentru Total Awarness Excellence Body Obedience.

Tae Bo îmbunătăţeşte rezistenţa fizică şi tonifică întreg corpul


Tae Bo dezvoltă rezistenţa corpului şi tonifiază muşchii. În plus, tehnicile de box alături de mişcările rapide dezvoltă agilitatea, flexibilitatea, echilibrul şi coordonarea mână-ochi.

Tae Bo – un eficient antrenament cardiovascular, cu ajutorul căruia poţi slăbi câteva kilograme

Tae Bo este un antrenament de mare impact, dar care poate oferi avantaje nenumărate. Printre acestea, şi pierderea câtorva kilograme într-un timp relativ scurt. Exerciţiile cresc ritmul cardiac, 15 minute de Tae Bo arzând în jur de 150 de calorii. Bineînţeles, numărul kilogramelor pierdute depinde de mai mulţi factori precum condiţia ta fizică, timpul pe care îl aloci antrenamentului (o sesiune de Tae Bo durează în jur de o oră şi este una intensă) şi alimentaţia.

Tae Bo – un posibil antrenament de autoapărare

Deşi nu este considerat în sine un curs de autoapărare, exerciţiile folosite implică mişcări rapide, atent gândite care te-ar putea ajuta în situaţii limită.

Ce trebuie să ştii înainte de a practica Tae Bo?

Chiar dacă poţi efectua mişcările Tae Bo şi acasă, de preferat ar fi să apelezi mai întâi la sfaturile unui instructor fitness. Acesta va aprecia cât de pregătit fizic eşti pentru un antrenament dificil şi care este nivelul de la care poţi începe.

Apoi, asigură-te că ţi-ai lucrat într-o oarecare măsură muşchii principali ai corpului. Înainte de a trece la mişcările propriu-zise de Tae Bo execută mişcări compexe pentru a-ţi dezvolta rezistenţa şi flexibilitatea corpului.

Nu începe nicio şedinţă de Tae Bo fără o încălzire prealabilă şi optează pentru un alt tip de antrenament dacă eşti supraponderal. Tae Bo este un sport de impact mare, ceea ce ţi-ar putea afecta negativ articulaţiile.
un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare