Sport în stil neconvenţional: când şi cum să îţi faci timp pentru mişcare

Sport în stil neconvenţional: când şi cum să îţi faci timp pentru mişcare

Ducem o viaţă agitată, în care multi-taskingul pare mai mult o necesitate în ritmul alert în care trăim. De multe ori, deşi am vrea să facem sport cât mai des, ne trezim la finalul zilei fără pic de energie pentru a mai pedala câteva minute la bicicleta eliptică sau pentru mai face câteva abdomene. Tocmai de aceea, avem nevoie de motivaţie, dar şi de câteva trucuri care să ne ajute să ne ducem la bun sfârşit obiectivul: sport în fiecare zi, dar nu neapărat în forme sau locuri convenţionale.

Citeşte mai jos câteva dintre cele mai eficiente astfel de trucuri necesare pentru a păcăli timpul. Nu e nevoie decât de puţină disciplina şi puţină imaginaţie, întrucât oricând poţi adăuga listei de mai jos orice idee curajoasă, dar care crezi că te-ar putea ajuta în acest demers:

1.    Alege un loc de parcare mai îndepărtat

La serviciu, la supermarkt sau oriunde ai drum, alege un loc de parcare mai îndepărtat astfel încât să faci câţiva paşi până la destinaţie. Mersul pe jos are numeroase beneficii printre care ameliorarea unor stări precum anxietatea, depresia, insomnia, îmbunătăţind funcţionarea sistemului cardiovascular. E adevărat, nu vei parcurge distanţe foarte lungi, dar acele câteva minute vor fi paşi câştigaţi pentru sănătatea ta.

2.    Ori de câte ori eşti la cumpărături, nu te grăbi!

Asta înseamnă, bineînţeles, că trebuie să fii singur sau cu o persoană care agreează la fel de mult shoppingul. Se presupune că în timpul acestei activităţi, dacă mergem mai mult pe jos, probăm haine, ducem câteva sacoşe, corpul nostru este alert, funcţionând ca şi cum am lucra la sală. În plus, vei arde şi câteva calorii bune depozitate, de cele mai multe ori, pe locuri strategice precum abdomen sau şolduri.

3.    În gară sau aeroport, nu aştepta pe un scaun ore întregi!


Fie că pleci acasă sau în vacanţă, întârzierile sunt destul de frecvente aşa că nu te înarma cu o revistă pentru a alunga plictiseala. Mai bine plimbă-te prin staţia de autobuz, gara sau aeroport mai ales că, în ultima situaţie, ai destule de văzut.

4.    Alege-ţi un sport preferat, o sală fitness sau un loc în care să vrei să faci sport!

Atunci când ne gândim la ceva nou, devenim entuziasmaţi şi începem cât mai repede acea activitate. Aşadar, alege-ţi un sport preferat şi învaţă să-l practici, întreabă-ţi prietenii şi află care e cea mai în vogă sală de fitness din oraş sau pur şi simplu pune-ţi în gând să alergi în fiecare seară, la asfinţit, într-un loc preferat.

5.    Fă curăţenie de mai multe ori pe săptămână!

Treburile casnice precum datul cu aspiratorul sau ştersul prafului implică şi ele efort fizic. Ca bonus, fă mişcări ample, mai alerte în timpul acestora pentru a amplifica efectul lor.

6.    Eşti părinte? “Dă în mintea copiilor” atunci când îi duci în parc şi nu numai!


Nu fi genul de părinte răbdător şi cuminte, care îşi supraveghează copilul de pe bancă. Fii alături de el, ia-l în braţe, alergaţi împreună, jucaţi-vă, astfel încât să fii şi tu implicat în micul lui univers, asta în timp ce mai arzi câteva calorii.

7.    La serviciu sau acasă, uită de lift! Mergi pe scări!

Probabil cel mai comun mod de a face sport în afara sălii de gimnastică, urcatul scărilor modelează frumos picioarele şi partea posterioară, ne ajută să ardem ceva calorii şi îmbunătăţeşte activitatea inimii. Dacă nu ai nicio întâlnire importantă la locul de muncă sau nu ai braţele pline cu sacoşele de la cumpărături, uita de lift şi fă o “plimbare” pe scări.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare