Pedalează pentru o formă fizică mai bună

Pedalează pentru o formă fizică mai bună

Mersul pe bicicletă este unul dintre cele mai populare exerciţii fitness. Fie că ne referim la bicicleta normală, fie la cea staţionară, mersul pe bicicletă ne aduce numeroase beneficii. Unii au transformat bicicleta într-un mijloc de transport către serviciu, realizând că forma lor fizică şi psihică este net mai bună după câteva minute de pedalat. Alţii, au optat pentru mersul la sală sau pentru achiziţionarea unei biciclete mai performante care, pe lângă costuri mai mici, să le ofere şi alte facilităţi.

Oricare ar fi alegerea noastră, acest tip de mişcare ne lucrează foarte multe grupe de muşchi, ne ajută să slăbim sau să ne menţinem greutatea, reglează tensiunea arterială, scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului, ne îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular, sistemul osos, ne ajută să fim mai încrezători şi mai energici.

Chiar dacă pentru mult timp ai fost sedendar, te vei obişnui foarte repede cu mersul pe bicicletă. Dacă doreşti să slăbeşti, ţine minte că în paralel trebuie să respecţi şi o dietă sănătoasă fiindcă altfel, bicicleta nu va face altceva decât să îţi crească masa musculară. De asemenea, mersul pe bicicletă în aer liber este într-adevăr mai sănătos decât bicicleta de acasă sau de la sală. Totuşi, dacă timpul sau condiţiile nu îţi permit să faci asta, bicicleta staţionară are şi ea avantajele ei. Totul este să alegi cea mai potrivită şi la îndemână formă de mişcare.

Astfel, bicicleta staţionară ne aduce aceleaşi beneficii ca şi mersul pe bicicleta în aer liber. Ea poate fi mult mai eficientă dacă dorim să slăbim, demonstrându-se că 20 de minute pe bicicleta statică valorează mai mult decât 10 minute de pedalat pe una normală, în aer liber. Pe bicicleta staţionară îţi poţi regla tipul drumului parcurs, timpul, numărul de calorii pe care vrei să le arzi, îţi poţi vedea nivelul pulsului etc. Aceasta îţi lucrează mai bine partea de sus a corpului şi opune mai multă rezistentă decât bicicleta normală, fapt ce va duce la un plus de intensitate a exerciţiului. 

Dacă vrei să slăbeşti sau pur şi simplu să faci mişcare fizică pentru o formă mai bună, ia-ţi o bicicletă. Normală, dacă ai timp şi nervi să faci slalom printre maşini sau poţi petrece câteva minute bune în parc, sau una staţionară dacă pentru tine primează confortul şi facilităţile în plus.

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare