7 antrenamente fitness în trend pentru 2013

7 antrenamente fitness în trend pentru 2013

Anul nou vine întotdeauna cu forţe proaspete şi obiective pe care dorim să le îndeplinim. Cum ne aflăm în faţa unui nou început, ar fi bine să ştim care sunt “predicţiile” anului 2013 şi în materie de fitness.

Ce antrenamente câştigă din ce în ce mai multă popularitate, care sunt exerciţiile recomandate de către specialişti şi care dintre aceste opţiuni se pliază cel mai mult aşteptărilor tale – află răspunsurile la toate aceste întrebări în rândurile de mai jos.

Yogalates

Aşa cum era de aşteptat, şi sportul capătă mai nou o coordonată spirituală. Aşadar, antrenamentele de tip mind-body câştigă teren, mai ales că promit beneficii atât fizice, cât şi psihice. Yogalates îmbină elemente din Yoga cu mişcări din Pilates, rezultând un antrenament cu ajutorul căruia vei slăbi, îţi vei tonifia corpul şi îţi vei dezvolta flexibilitatea. De asemenea, această formă de mişcare ameliorează probleme ale coloanei, dar şi afecţiuni precum diabetul, osteoporoza, artrita şi probleme menstruale.

Kickboxing


În afara ringului de luptă, kickboxingul este un antrenament cardio, benefic întregului organism. Mai eficient decât alergarea, de exemplu, kickboxingul ajută la arderea grăsimilor de pe coapse şi talie. Mai mult, nu putem neglija faptul că acest sport reprezintă o eficientă practică de autoapărare.

Antrenamentul cu banda elastică


Acest tip de antrenament fitness câştigă din ce în ce mai multă popularitate, întrucât lucrează corpul ca un întreg, fără a antrena pe rând, grupe mai mici de muşchi.

Alergarea cu picioarele goale

Alergarea în încălţăminte sport solicită foarte mult călcâiul, spun specialiştii. În Statele Unite ale Americii au fost întreprinse mai multe studii în acest sens, oamenii de ştiinţă ajungând la concluzia că mult mai sănătos este să alergăm în picioarele goale. Unii producători de echipamente sportive au venit chiar cu ingenioasă idee de a scoate pe piaţă şi “şoseta pentru alergat”. Aşadar, aleargă cu picioarele goale întrucât şocul resimţit de picior va fi de trei ori mai mic, această activitate având şi rolul unei şedinţe de reflexoterapie.

Fitness holistic


Un tip de antrenament ceva mai complex, un program care include exerciţii de relaxare, de meditaţie, de respiraţie, dar şi de activitate fizică. Conceptul se bazează pe ideea conform căreia, atunci când starea ta interioară este una instabilă acest lucru se proiectează şi asupra stării tale fizice. De altfel şi inversul este valabil. Aşadar, aceste două coordonate spirit-trup trebuie să funcţioneze împreună, ca un tot unitar.

Antrenament funcţional

Una dintre activităţile sportive care ne ajută cel mai mult să facem faţă stresului, dar şi provocărilor fizice de zi cu zi. În cadrul antrenamentului funcţional se folosesc mişcări multi plane, care să antreneze tot corpul, practicate mai mult în picioare şi utilizând accesorii precum obstacole, echipamente de box, gantere etc. Antrenamentul funcţional ne creşte rezistenţa corpului, flexibilitatea, forţa, îmbunătăţindu-ne şi sistemul cardiovascular.

Bodycombat

Bodycombat reprezintă un antrenament complex care include exerciţii de cardio inspirate din artele marţiale. Câteva dintre beneficiile acestui tip de mişcare fizică sunt tonifierea şi modelarea corpului, creşterea rezistenţei şi a forţei corpului.

un articol de Marina Rasnoveanu

Comentariul tau

codul de validare