Influența mentală puternică a pandemiei

0

Mai mult de o treime dintre persoanele din Republica Cehă, România și Italia au declarat că au amânat sau anulat întâlnirile medicale ca rezultat final al fricii de contagiune în timpul pandemiei. Obținerea unei programari la medic generalist a fost, de asemenea, raportată ca fiind problematică într-un număr de țări.

Rezultatele Raportului Stada Health 2022 arată că nivelul de burnout perceput (referitor la persoanele care se simt într-o situație continuă de burnout sau în pragul saturației psihologice-emoționale – www) a atins un nivel absolut excesiv, în jur de 59% din grup; o îmbunătățire de 5% față de anul trecut.

Informațiile despre bunăstarea psihologică în general sunt extra reconfortante, locurile semnalate de o deteriorare implică 29% din eșantion; Țările cele mai afectate de acest tipar au fost Austria (37%), Italia (35%) și Portugalia (35%). Majoritatea europenilor (57%) și-au evaluat sănătatea psihologică drept „bună”, doar 11% o descriu drept „mediocră”.

Țările de Jos și Elveția

Cei mai afectați de burnout par cetățeni ai locațiilor internaționale din Europa de Est, Polonia văzând 70% dintre respondenți susținând că au emoții calificate de burnout nu mai puțin de o dată în viață. Dezavantajul pare să aibă un rezultat mai mare asupra fetelor, cu 65% în plus, fără îndoială, pentru a se simți cu adevărat expuși riscului de epuizare decât bărbații (53%). Datele despre grupa de vârstă care pare cea mai vulnerabilă sunt deosebit de vitale: spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, sondajul a indicat că aceștia erau persoane cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (72%).

Raportul a investigat în plus nivelurile de stres, rezultatele în mod normal au crescut: 37% dintre respondenți susțin că s-au simțit din ce în ce mai stresați pentru explicația care a început pandemia (comparativ cu 25% în 2021). Cele mai mari intervale de stres au fost raportate în Italia, Portugalia, România și Spania, în timp ce oamenii din Franța, Germania, Țările de Jos și Elveția au fost cel mai puțin afectați de această îngrijorare.

Practicianul de bază rămâne în continuare nivelul primar de referință pentru investigarea ulterioară a acestui tip de dezavantaj, care are, în plus, repercusiuni asupra bunei gestionări a somnului. Raportul indică o creștere cu 15% față de anul precedent a persoanelor care au raportat că se deranjează să adoarmă noaptea, cu 35% din problema de raportare a tiparului beneficiind de o seară completă de odihnă. Calitatea proastă a somnului este o problemă selectată în Franța, Italia, Spania și Regatul Unit, în timp ce Kazahstan, Țările de Jos, Serbia și Elveția conduc la o noapte de odihnă grozavă.

Farmacia pe termen lung

Raportul Stada Health 2022 indică faptul că peste jumătate (56%) dintre cei intervievați merg la farmacie cel puțin o dată pe lună, 27% chiar de mai multe ori pe lună, dacă nu săptămânal. Un semnal optimist pentru sector, în comparație cu concurenții în creștere din farmaciile on-line.

  • Farmaciştii sunt consideraţi una dintre cele mai de încredere surse de informaţii despre sănătate, datorită potenţialului de recomandare individuală. 35% dintre persoanele intervievate au indicat interactiunea cu farmacistul ca o caracteristica elementara reala fata de conceptul de farmacie ideala. De asemenea, apreciat (33%) este potențialul de a comanda online medicamente în farmacia personală de referință.
  • Una dintre principalele provocări pentru farmaciile viitorului, indică raportul, ar putea fi să amestece cel mai bine aceste două suflete ale farmaciei, ajutorul individual și sfatul cu confortul oferit de serviciile online.

Capture-studiu-5

„Scopul nostru („de a avea grijă de sănătatea oamenilor ca partener de încredere”) ne cere să împărtășim și să ne concentrăm asupra acestor constatări cu farmaciștii și cu toți diferitele părți interesate din sectorul sănătății din Europa, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății persoanelor afectate”, a concluzionat Goldschmidt.

Ziua Sănătății Mintale

Întrebarea pe care Paolo Francesco Peloso ne-o adresează tuturor prin intermediul cărții sale electronice este simplă: are sens o întoarcere la Basaglia? El, medic psihiatru, angajat în Serviciile de Sănătate Mintală Genoveză din 1991, explică că da, ar fi foarte indicat, mai ales să se continue dezinstituționalizarea psihiatriei de zi cu zi, așa cum se precizează în subtitlu.

Mulți vor putea obiecta și argumenta alternativa, având în vedere climatul social saturat de îngrijorare și indiferență. Pentru mulți, neînclinați să aprofundeze subiectul pentru că o consideră îndepărtată, închiderea azilelor reprezintă și astăzi o absență, care ar îmbunătăți protecția vieții celor care presupun că sunt sănătoși.

Spre deosebire de aceste cauze și cu intenția de a îmbunătăți viața suferinzilor pe care îi întâlnește zilnic, Paolo dedică în schimb 500 de pagini pentru a explica și spune colegilor săi, operatorilor și tuturor părților fascinate de ce va fi indicat să se întoarcă la Basaglia, la imaginația și imaginația sa. prevăzător, metodologia și umanitatea lui.

Cartea se dezvoltă în jurul poveștii istorice și umane a lui Franco Basaglia și a ceea ce a fost revoluția lui. Paul o abordează riguros, contextualizând-o în perspectiva istorică a psihiatriei. Aspect relevant pentru a înțelege cum cuceririle și revoluțiile nu sunt niciodată definitive, totuși au nevoie de o nouă vitalitate pentru a ține pasul cu vremea periculoasă pe care o propun mai ales ocaziile individualismului.

Dar de unde și cum vine măreția lui Franco Basaglia și a gândirii sale? Dintr-un lucru destul de simplu: din a ști să citească cu curaj experiența pe care o trăiește pe pielea lui.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here