Triatlonul fără asfalt: 2 Mai – Vama Veche – Hagieni

Triatlonul fără asfalt: 2 Mai – Vama Veche – Hagieni

Dacă iubeşti natura, îţi place să înoţi, să mergi cu bicicleta şi să alergi în spaţii deschise, eşti aşteptat pe 2 iunie 2012, la cea de-a treia ediţie a Triatlonului fără asfalt: 2 Mai – Vama Veche – Hagieni. În acest an, organizatorii promit trasee noi, premii speciale şi mai multă distracţie. Vacanţa de vară începe la Triatlon Offroad, mai ales că aceasta competiţie deschide circuitul Bioeel Triathlon Grand Prix (ediţia II).

Traseul ediţiei 2012 este urmatorul:

Înot

Startul probei de înot se va da pe plaja de la Micul Golf din 2 Mai, cu ieşire pe plajă din spatele digului (se va ocoli digul de la pescărie), atât pentru varianta lungă a traseului (1,5 km) cât şi pentru cea scurtă (750 m).

Alergare

2 Mai - Vama Veche şi retur - va începe de la Micul Golf şi va continua pe plajă până la pescăria din Vama Veche. Întoarcerea se va face parţial pe faleză şi cu revenire pe plajă înainte de unitatea militară. Se va face o tură (6 km) pentru traseul scurt, traseul lung înseamnă două ture în zona rezervaţiei marine 2 Mai - Vama veche (10 km). Alergarea este pe teren accidentat, există şi zone dificile (traversări înguste, stânci, nisip moale, etc.).

Bicicleta

Traseul de bicicletă (33 km) va pleca de la Micul Golf din 2 Mai, va traversa drumul naţional şi va merge pe un drum secundar până la capătul satului. Traseul va urma drumurile de exploatare agricolă până la intrarea în satul Hagieni. Se ocoleşte satul prin dreapta şi se coboară în canion. Traseul parcurge canionul până la capăt, cu ieşire la intersecţia cu lacul Limanu. Se traversează câmpul - atenţie la broaştele ţestoase - şi se ajunge la pădure. Firile sensibile ar putea pierde minute preţioase fotografiind formele şi culorile neobişnuite vegetaţiei, dar odată ce drumul începe să coboare, contemplarea va fi înlocuită cu adrenalina. Mare atenţie, coborârea până la cantonul silvic se termină brusc cu o curbă la stânga! Pe jos e piatră, ar fi bine să nu cazi! De aici până la următorul punct de alimentare mai e puţin - nişte păduri cu vegetaţie luxuriantă, o urcare scurtă şi ieşirea din pădure. După ieşirea din pădure, traseul o ia la dreapta pe deasupra lacurilor, stânga înainte de mănăstire, pe lângă pădurea de pini, se coboară prin ferma piscicolă şi pe lângă ferma de struţi şi tine drept pe malul lacului până la şoseaua care intră în satul Limanu. De aici până în 2 Mai nu mai e mult - puţin asfalt şi revenire în traseul iniţial.Finish la Micul Golf, în aplauzele publicului.

Mai multe detalii despre eveniment, găseşti pe site-ul oficial al competiţiei faraasfalt.ro sau pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/pages/Fara-asfalt
 

Comentariul tau

codul de validare