Runsilvania Wild Race 2012

Runsilvania Wild Race 2012

Sâmbătă, 18 august 2012, va avea loc prima ediţie a concursului de alergare montană “Runsilvania Wild Race”. Competiţia se va desfaura în zona cascadei Răchitele din Apuseni, traseul fiind ales şi amenajat special pentru a include pante abrupte, pasaje de căţărare uşoare, traversări de poduri improvizate sau diferite alte obstacole. Planificat pe parcursul unui întreg week-end, “Runsilvania Wild Race” 2012 va cuprinde atât competiţia sportivă propriu-zisă, cât şi alte evenimente, cum ar fi un recital folk, o expoziţie şi un concurs de artă fotografică şi multe alte activităţi recreative.

În acest an, concursul are două categorii:

-    Profesionişti – 20,3 km
-    Hobby – 7.34 km

Ambele categorii vor cuprinde secţiuni pentru categorii de vârstă.

Profesionişti:
-    Feminin : Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani
-    Masculin: Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani

Hobby
-    Feminin : Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani
-    Masculin : Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani

La ambele secţiuni pot participa toţi iubitorii sporturilor montane şi mişcării în natură, care au împlinit vârsta de 16 ani şi sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort. Participarea minorilor care au împlinit 16 ani este condiţionată de dovada scrisă a acordului părinţilor, legalizată de un notar public. Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de vârstă, la categoria Junior, pe un traseu special amenajat pentru ei în zona punctului de start.

Se vor acorda premii în bani şi în obiecte.

Pe lângă competiţie, organizatorii au pregătit şi alte surprize celor care se vor afla în zonă, în week-endul evenimentului. Astfel, în seara concursului, pe 18 august 2012, va avea loc un foc de tabără şi un recital de muzica folk. De asemenea, membrii Asociaţiei Salvamont Salvaspeo Vladeasa vor monta o tiroliană chiar deasupra cascadei Vălul Miresei pentru toţi amatorii de senzaţii tari.  Tot în week-endul concursului, toţi cei prezenţi vor avea la dispoziţie un poligon de paintball şi un poligon de tragere cu arme airsoft.

Citeşte mai multe detalii despre prima ediţie a Runsilvania Wild Race pe site-ul oficial runsilvania.ro  sau pe pagina de Facebook facebook.com/runsilvania.wildrace

Comentariul tau

codul de validare