Padina Fest – Bucegi, 1- 5 august 2012

Padina Fest – Bucegi, 1- 5 august 2012

Astăzi începe în Bucegi festivalul Padina Fest. În acest an, pe lângă obiectivul principal de protejare a naturii şi de educaţie montană, Padina Fest pune accent pe sport şi mişcare în aer liber, organizând trei maratoane diferite (Maratonul Bucegilor, Provocarea Bucegilor şi Direcţia Omu), activităţi de alpinism, biking, tiroliană şi plimbări cu balonul cu aer cald. De asemenea, în cele 5 seri de concurs vor concerta formaţii precum Suie Paparude, Kumm, Steelborn, Emeric Set etc. Noutatea acestei ediţii este maratonul de alergare montană, exclusiv pe cărări de munte, Provocarea Bucegilor.

Maratonul Bucegilor – maratonul de mountainbiking destinat amatorilor şi semiprofesionistlor se va desfăşura pe un traseu de aproximativ 40 de km cu o diferenţă de nivel de 1000m, pe ruta Padina – Bolboci – Dichiu – Piatra Arsă – Peştera – Padina.

Provocarea Bucegilor
– maratonul de  alergare montană exclusiv pe cărări de munte va cuprinde 40,376km, cu 2444m diferenţă de nivel pozitivă şi un timp limită de parcurgere a traseului de maxim 10 ore.

Direcţia Omu
– concurs de alergare montană. În cadrul acestei curse, concurenţii vor trebui să atingă cel mai înalt vârf al masivului Bucegi, Vârful Omu. Astfel, aceştia vor avea de parcurs traseul de 16.9km, 1281m diferenţa de nivel pozitivă, cu o pantă medie de înclinare de 8,81grade, cu un timp limită pentru terminarea cursei de maxim 5 ore.

Mai multe detalii despre înscriere şi evenimentele din cadrul festivalului, puteţi găsi pe site-ul oficial Padina Fest, padinafest.ro , sau pe pagina de Facebook, facebook.com/padinafest

Comentariul tau

codul de validare