Kettlebell Advantage – un tip nou şi complet de fitness

Kettlebell Advantage – un tip nou şi complet de fitness

Kettlebell Advantage este o metodă nouă şi diferită de a face sport. Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, acolo unde sportivii de performanţă se antrenau folosind o greutate ceva mai neobişnuită, numită girya (kettlebell).

Astăzi, Kettlebell Advantage a devenit o metodă nouă de fitness, aplicabilă atât la sală, cât şi acasă, după ce ai învăţat mişcările de bază alături de un instructor autorizat. Sportivii, dar şi cei care doresc să slăbească sau să îşi tonifice corpul, au descoperit în Kettlebell Advantage o soluţie completă de a-şi îmbunătăţi performanţele sau de a-şi lucra toţi muşchii corpului.

Trebuie să ştii că acest tip de antrenament durează între 10-45 de minute, mişcările sunt solicitante, iar rezultatele încep să apară după o perioadă nu foarte îndelungată. 

Atunci când recurgi la această metodă de fitness, foloseşti o greutate numită kettlebell sau girya, fabricată din fontă ( greutatea acesteia diferă in functie de nivelul la care te afli) care arată exact ca o bilă de bowling, prevăzută cu un mâner la mijloc. Tocmai acest detaliu face diferenţa. Deosebirea dintre kettlebell şi greutatea clasică este că prima îşi are centrul de greutate la mijloc, ceea ce conferă stabilitate, mai multă rezistenţă şi capacitate mai bună de a lucra. În plus, datorită acelui mâner, gama de exerciţii pe care le poţi executa este mult mai variată decât în cazul unei greutăţi clasice.

Ce beneficii oferă Kettlebell Advantage?

După cum am menţionat mai sus, lucrând toţi muşchii corpului, avantajele pe care le ai practicând acest sport, sunt variate: îţi întăreşte articulaţiile, te ajută să scapi de kilogramele în plus, îţi îmbunătăţeşte performanţele sportive, rezistenţa, mobilitatea.

De asemenea, un lucru inedit este faptul că kettlebells înlocuiesc aproape orice aparat cardio. Aşadar, antrenamentul Kettlebell Advantage poate fi considerat unul dintre acele sporturi care îţi ajută sistemul cardiovascular.

Chiar dacă se presupune că poţi executa mişcările şi acasă, este indicat ca mai întâi să beneficiezi de sfaturile unui trainer autorizat.

Iată mai jos, două dintre cele mai folosite astfel de exerciţii:

Genuflexiunile cu kettlebells:

-    Ţine spatele drept şi călcâiele lipite de podea. Poziţionează kettlebellul la nivelul pieptului şi execută genuflexiuni.

Balansarea cu kettlebells:

-    Un tip de exerciţiu foarte popular deoarece lucrează toţi muşchii corpului. Prinde mânerul greutăţii cu ambele mâini. Ţine spatele drept, depărtează un pic pcioarele. Balansează un pic greutatea în spate, în timp ce flexezi picioarele, după care, într-o mişcare mai rapidă, execută mişcarea de balans înainte. Ţine minte că trebuie să îţi simţi tot corpul încordat atunci când faci mişcarea de flexare. Uită-te înainte şi nu lăsa greutatea să te tragă prea jos.

Dacă te-ai plictisit de metodele clasice de a face sport, ai destule variante, după cum vezi. Vedete precum Penelope Cruz, Cameron Diaz, Jessica Biel sau Matthew Mcconaughey au apelat deja la metoda Kettlebell Advantage, aşa că încearc-o şi tu!

un articol de Marina Râşnoveanu

Comentariul tau

codul de validare