Cum ne protejăm de soare şi căldură la MFB

Cum ne protejăm de soare şi căldură la MFB

Buletinele meteo indică pentru sâmbătă, 23 iunie, când ne vedem la “Cea mai mare ora de sport”, cer însorit şi în jur de 34 de grade, aşa că vă sfătuim să veniţi pregătiţi să faceţi faţă căldurii. Aveţi mai jos câteva sfaturi pe care sperăm să le urmaţi ca să fiţi în formă maximă.

1. Înainte de a pleca de acasă, sau între sesiunile de sport, evitaţi, pe cât posibil, aerul condiţionat. Trecerea de la aerul rece la căldura de afară poate fi un şoc pentru corpul nostru.

2. Pentru a determina o producţie redusă de căldură de către organism, sunt recomandate duşurile calde, nu cele reci (care o stimulează).

3. Beţi apă chiar dacă nu vă este sete.
Senzaţia de sete poate să apară prea târziu, când suntem deja deshidrataţi. Temperatura apei trebuie să fie cea a mediului ambiant.

4. Reduceţi la minim alimentele grase, prăjelile, dulciurile şi carnea, înainte sau imediat după sesiunile de sport. Mâncaţi mai multe legume şi fructe.

5. Pentru protecţia împotriva razelor soarelui este recomandabil să purtaţi haine comode, deschise la culoare, şapcă, ochelari de soare, cremă cu factor de protecţie maxim.

6. Alcoolul deshidratează şi pune stress asupra aparatului cardiovascular. Evitaţi deci băuturile alcoolice, chiar şi cele "uşoare" sau "slabe".

7. Evitaţi băuturile care conţin cofeină.
Pot să apară aritmii cardiace şi crampe musculare.

8. Odihniţi-vă şi dozaţi-vă efortul, astfel încât să faceţi mai multe tipuri de antrenament în ziua evenimentului.

9. Sarea este bună, înlocuind ce pierdem prin transpiraţie, deci pot fi consumate şi alimente sărate.

10. Încălzirea şi pregătirea corpului pentru efort sunt foarte importante, deci începeţi uşor şi creşteţi intensitatea efortului pe măsură ce vă acomodaţi cu temperatura de afară.

Comentariul tau

codul de validare