Aquagym

Aquagym

Practicat de două-trei ori pe săptămână, acest tip de gimnastică are ca avantaj arderea unui surplus de calorii datorită luptei împotriva rezistenţei apei şi totodată tonifierea musculaturii fără pericolul vreunui impact direct.

Este o activitate de grup realizată în bazinele sălilor de gimnastică şi durează 50 de minute. Intensitatea programului diferă în funcţie de vârstă şi starea fizică a participanţilor, în oră fiind utilizate gantere speciale, mănuşi, stepper acvatic, mingi, corzi, cu scopul de a defini masă musculară la nivelul întregului corp.

Nu este un sport care dă rezultate surprinzătoare în rândul celor care aleargă câte 50km pe săptămână şi ridică greutăţi de alte două ori. Este o modalitate light de a accelera metabolismul şi de a echilibra activitatea intelectuală cu cea fizică, în cazul persoanelor care doresc să introducă treptat sportul în viaţa de zi cu zi. S-ar putea considera o alternativă mai amuzantă, dat fiind că se face pe ritm de dans, a mersului pe jos, dar cu rezultate mai uşor vizibile.

Dacă vreţi să vă iniţiaţi în practicarea acestui sport, dar nu găsiţi un profesor specializat, după ce aţi înotat 20 de bazine, puteţi realiza câte 20 de repetiţii din exerciţiile învăţate în sala de aerobic pentru umeri, braţe şi membrele inferioare şi veţi vedea cum rezistenta apei le face mult mai eficiente. Succes!
 

Tag-uri: apa, gimnastica, beneficii

Comentariul tau

codul de validare