Continuați să vă schimbați și să mâncați sănătos

0

Apropiați-vă de natură: mulți oameni constată că natura poate avea un efect răcoros și relaxant. Respirați adânc și limpeziți-vă mintea. Invățați să vă cunoașteți și să vă gestionați sentimentele: mulți dintre noi simt că suntem supărați, dar nu sunt siguri cum ne simțim cu adevărat. De obicei, este util să te concentrezi asupra emoțiilor fără a le judeca. Poate părea neobișnuit și incomod să o faci, dar cu rezistență ceva este posibil.

Vă proteja sănătatea psihologică

Vorbește cu cineva pentru ajutor: vorbirea poate schimba mijloacele prin care te simți. Folosește-ți cuvintele. Vă va face să vă simțiți mai în siguranță și mai puțin singur, servind pentru a vă proteja sănătatea psihologică – pagina principala – banii dvs. mai mari și lăsați-ne să vă asistăm la: îngrijorarea plății datoriilor, plăților și cerințelor fundamentale, similare cu alimentele și energia electrică, poate fi foarte tensionată.  bune: schimbul unui zâmbet sau un cuvânt plăcut poate fi reconfortant și ridică firea.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, puteți încerca mici acte de bunătate, cum ar fi oferirea unui zâmbet sau o cantitate de cuvinte amabile. Legăturile prietenoase cu ceilalți sunt esențiale pentru sănătatea psihologică.
Continuați să vă schimbați și să mâncați sănătos: corpurile și mințile noastre sunt legate, așa că îngrijirea de noi înșine din punct de vedere fizic ajută în plus la prevenirea problemelor de bunăstare mentală (funcționează și invers).

Efectuarea de planuri pentru lucrurile

Fiți curioși, deschiși către experiențe noi și să faceți planuri: viața ne aruncă toate tipurile de dificultăți și, în ocazii supărătoare, suntem capabili să ne simțim deznădăjduiți și lipsiți de vitalitatea pentru a planifica o cursă lungă. Efectuarea de planuri pentru lucrurile din care ne face plăcere ne poate îmbunătăți sentimentul de speranță, ceea ce este important pentru sănătatea mintală.

Informațiile arată că populația REMS ar putea fi foarte diversificată, cu prezența semiinfirmilor și a persoanelor cu oameni în măsuri de siguranță pe termen scurt (peste 40%), situații care nu sunt potrivite pentru misiunea de îngrijire și reabilitare a REMS. și care necesită opțiuni diferite prin măsura de siguranță privativă de libertate. se creează un sistem comunitar de îngrijire și judiciar: un sistem care poate fi eficientizat sporind dialogul dintre justiție și serviciul de bunăstare, dintre justiție și departamentul de bunăstare mintală.

Dacă persoanele cu dizabilități psihologice sunt în principiu cetățeni egali, există totuși multe încălcări. „Monitorul dublu” al justiției, periculozitatea socială sunt constructe foarte discutabile chiar și la nivel științific. Asigurarea drepturilor cetăţeneşti (venit, muncă, locuinţă, afectivitate şi sexualitate), realizarea unei reforme fireşti a codului penal prin depăşirea căii duble: acesta este calea principală de a realiza egalitatea în drepturi.

  • Frumusețea și bogăția contribuțiilor, centrate pe timp, pot reprezenta referințele pentru a face față timpului inexprimabil al durerii psihologice și relaționale surprinse în esența sa profund umană.
  • Prevenirea și atenuarea luptei evitabile ar trebui să fie o sarcină comună, pentru a face din expertiza timpului opusului ceva personal.
  • În această legătură ireductibilă a coexistențelor frecvente viitoare se articulează acel mijloc de a locui și de a muri, care pătrund ocaziile cotidiene, unite colectiv într-un drum nesigur în care provizoriu și limita sunt inevitabile.

Sinucidere, în cadrul experienței „durerii intolerabile”

Este timpul să ne îngrijim de bunăstarea psihică și de bunăstarea fiecăruia care experimentează privarea de libertate într-un cartier și să o facem într-un mijloc unificat, adică prin reconectarea a ceea ce riscă să fie fragmentat, dispersat, pulverizat, astfel pierderea posibilității unei narațiuni colective, a unei amintiri care ne permite să avem sens.

În această imagine, un factor primordial, foarte important, perturbator este dat de varietatea sinuciderilor la deținuți, care rămâne ridicată și substanțial neschimbată în comparație cu 2020, când aveau 62 de ani, egal cu 1,11 la mie de deținuți. În 2021 au fost 59, egal cu 1,10 la mie: o sută zece la o sută de mii, spre o medie la nivel național de 6 la 100 de mii, 18 ocazii.

În această imagine, un factor primordial

O situație de pericol care îi privește și pe cei care lucrează în închisoare și care, prin gravitatea și dimensiunile ei, nu se poate reduce la tema problemelor psihice, care este pregătită să explice doar o mică parte din întregul fenomen.

Sinuciderea este „o ocazie opusă deosebit de gravă, care poate indica o defecțiune gravă a sistemului, care poate duce la moartea sau rănirea gravă a persoanei afectate și care provoacă o pierdere a încrederii publicului în sistemul de sănătate. Datorită gravității sale, este suficient să se întâmple numai de îndată ce o investigație imediată pentru a stabili ce elemente detașabile sau reductibile au cauzat sau au contribuit la aceasta și pentru a determina implementarea unor măsuri corective suficiente de către organizație.

image1-1o

Trebuie să ne întrebăm de unde vine lipsa oricărei speranțe, de unde apare și modul în care este structurată acea experiență de „durere mentală insuportabilă” pe care numai decesul o poate suprima. 

Cum poate fi îmbunătățit grupul? Propuneri interesante vin din partea Comisiei pentru inovarea sistemului penitenciar, comandată de ministrul Justiției Marta Cartabia și prezidată de Marco Ruotolo.

Luând în considerare viața reală, existențe în singurătate cufundate în vacanță și plictiseală, agățarea de o întrebare, de o vizită, de o licărire de identificare: o anomie pe care stabilimentul o imprimă indivizilor și, în același timp, îi stigmatizează. Suferințele detenției, atât de frumos recunoscute în general încât să fie luate practic fără nicio considerație, sunt astfel pentru toți cei care se trezesc cu ele și continuă să ia măsuri chiar și atunci când privarea de libertate a încetat.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here