Acțiuni ale proiectului

0

„Virus & Psyche”, având grijă excelentă de sănătatea psihologică în perioada pandemiei
Într-un an, o îmbunătățire cu 17% a cererilor de ajutor psihologic prin companiile de semnalizare ale Caritas Diocesana Vicentina gestionate de asociația Diakonia onlus. Este efectul pandemiei asupra bunăstării psihologice a multor oameni: 369 cei însoțiți din aprilie 2020 până în aprilie 2021, față de 309 în anul anterior. Anxietate și probleme de somn, melancolie, disfuncție de stres post-traumatic, disconfort psihologic, stres, dar în plus un sentiment larg răspândit de singurătate, în special în rândul persoanelor tinere: acestea sunt cele mai tipice simptome.

Pe scurt, o situație foarte îngrijorătoare, care a determinat Caritas Diocesana Vicentina să dezvolte un nou proiect, denumit „Virus & Psyche. Forme de ajutor psihologic pentru populația fragilă afectată de pandemia Covid-19” și susținut și de Intesa Sanpaolo. Fond de caritate. Obiectiv? BLOG – Răspunderea la disconfortul psihic larg răspândit cauzat de pandemie și restricțiile rezultate prin intermediul asistenței psihologice structurate și revoluționare, cu o acțiune de anvergură care să permită, în același timp, extinderea unei rețele de sprijin social capabilă să stimulând întregul cartier.

Se estimează că proiectul

Se estimează că proiectul, într-o perioadă de 12 luni de activitate, poate avea aproximativ o sută optzeci de beneficiari direcți pe întreg teritoriul eparhial, care vor ajunge până la 900 dacă se iau în considerare suplimentar membrii familiei sau îngrijitorii acestora și rețeaua lor socială. de referință. Destinatarii sunt recunoscuți în patru grupe: foști bolnavi de Covid-19 și membrii familiei acestora care se plâng, chiar și după convalescență, de melancolie, anxietate, oboseală, stres posttraumatic și, nu des, boli neuropsihiatrice; indivizi care, din cauza restricțiilor sociale, au început să experimenteze un sentiment robust de singurătate și izolare; persoanele care au suferit doliu, nu numai cauzat de Covid, în cadrul cercului de gospodărie și prieteni și care doresc asistență pentru acceptarea doliu, sofisticat de măsurile restrictive; persoane care, din numeroase cauze, mai devreme de pandemie se aflau deja într-o stare de fragilitate (tot ca urmare a unei tulburări psihice), care s-a agravat din cauza izolării sociale puternice creată din cauza urgenței sanitare.

Pentru a atinge obiectivul de a oferi suport psihologic țintit și, în consecință, de atenuare a disconfortului social și de atenuarea volumului de muncă din sistemul social-sanitar, proiectul s-ar putea baza în principal pe trei acțiuni majore.

Primele considerații au în vedere lansarea unor cursuri de asistență psihologică pentru anumite persoane la serviciul de asistență psihologică cu sediul în principal în Vicenza. Serviciul va acoperi un teritoriu provincial nelimitat din cauza „David și Goliat” din Malo, Piazzola sul Brenta, Bassano del Grappa, extinzându-se suplimentar în spațiul Verona care se încadrează în eparhia similară Vicenza. Pentru a face acest lucru, se va acorda o atenție explicită pregătirii psihologilor implicați în proiect.

Povolaro di Dueville și Caldogno

Al doilea ia în considerare acțiunile de grup pe „David și Goliat”, care au fost consolidate prin ateliere teatrale și inventive, care ajută la îmbunătățirea relațiilor interpersonale, empatia și vanitatea, și cursuri de activitate motrică blândă, care obișnuiesc fizicul să manevreze din nou, servind. să se țină departe de patologii ca urmare a unei vieți prea sedentare.

În cele din urmă, ar putea exista întărirea semnului de serviciu al Grupurilor de Ajutor Reciproc pentru persoane îndoliate, prin înființarea a trei noi grupuri în prezența lui Monticello Conte Otto, Povolaro di Dueville și Caldogno, care oferă totalul echipelor pline de viață ca aproape 17 în zona eparhială. La aceasta se adaugă posibilitatea, pentru toți indivizii care au deplâns, mai ales în acești doi ani, de a avea discuții gratuite cu psihologul serviciului.

bike-1o1

„În susținerea acestui proiect – explică directorul Caritas Diocesana Vicentina, Don Enrico Pajarin – mai sunt și Centrele de ascultare Caritas parohiale care, în calitate de santinele ale teritoriului, sunt capabile să apuce starea de rău din comunitățile locale și să identifice subiecții mai fragili. , de obicei ascunși, care au nevoie de asistență instantanee. Scopul este acela de a-i implica nu numai pe ei, ci și gospodăriile lor, comunitățile de referință și unitățile socio-sanitare, ca urmare a acesteia fiind doar prin crearea de rețele acele repercusiuni mult mai grave asupra societății. ca un întreg ar putea fi evitat”.

Ziua mondială a sănătății psihologice 2022

Astăzi, 10 octombrie, este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, al cărei slogan este „Faceți din sănătatea mintală și bunăstarea pentru toți o prioritate mondială”.

Ziua Sănătății este o oportunitate de a vorbi despre bunăstarea minții într-un sens larg, despre cum să o faceți și despre modul în care este esențial să cereți ajutor dacă vă aflați în dificultate. De mai bine de 70 de ani, Fundația pentru Sănătate Mintală s-a străduit să potrivească sănătatea psihologică cu sănătatea corporală.

Ultimele 12 luni, pur și simplu pentru orice eventualitate, am raportat 10 trucuri ușoare pentru a ține departe de acumularea de stres, instruite de Fundația pentru Sănătate Mintală. Anul acesta, însă, am dorit să oferim arie recomandării produse de cercetare, pe care organizația o consideră acceptabilă pentru bunăstarea psihicului.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here