Premiera pentru o competitie sportiva – Melodia oficiala a Maratonului Olteniei a fost inspirata de ritmul cardiac al sportivilor

Premiera pentru o competitie sportiva – Melodia oficiala a Maratonului Olteniei a fost inspirata de ritmul cardiac al sportivilor

Editia a V-a a Maratonului Olteniei powered by CEZ Romania aduce o premiera in tara noastra: prima tema muzicala compusa pe baza batailor inimilor catorva sportivi participanti la tura de recunoastere a traseului de Mountain Bike, printre care si CEO-ul Grupului CEZ in Romania, Martin Zmelik.

Patru participanti la tura de recunoastere a Maratonului Olteniei, desfasurata pe 7 iunie 2017, au purtat bratari de monitorizare a pulsului, iar datele colectate de pe aceste dispozitive au fost descarcate si analizate de artistii Raul Kusak si Electric Brother, care au gasit inspiratia de a crea soundtrack-ul oficial al Maratonului Olteniei.

Cei patru au parcurs un traseu de 33 de kilometri cu diferente mari de nivel si cu zone dificile din punct de vedere tehnic, dar spectaculoase in acelasi timp, traversand padurea de langa Ramnicu Valcea.

La finalul turei de recunoastere, au fost extrase din bratari toate informatiile referitoare la ritmul si pulsul inimii, in raport cu cele patru zone diferite de efort de pe traseu. Sunetele inregistrate au fost analizate in detaliu si, ulterior, «traduse» in beat-ul liniei melodice.

Iata cum bate inima la Maratonul Olteniei 2017: 

La Maratonul Olteniei, kilometrii alergati si pedalati se transforma in sanse la viata! 

In cadrul Maratonului Olteniei 2017, aveti ocazia sa transformati kilometrii alergati si pedalati in sanse la viata prin sustinerea Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea. Puteti sprijini si voi cauza sociala a evenimentului printr-o donatie accesand maratonulolteniei.ro.

La finalul evenimentului, contravaloarea taxelor si cea a donatiilor individuale, alaturi de cea a companiei CEZ Romania, vor fi directionate integral catre dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Valcea.

Inscrierile online la Maratonul Olteniei din 26-27 august sunt deschise pana pe 23 august si se fac pe maratonulolteniei.ro. Va puteti inscrie la una dintre cele 2 probe, fiecare avand doua variante de traseu: Trail Running (10,5km sau 21,5km) si MTB Cross-country (33km sau 51km) sau puteti opta pentru pachetul Combo (MTB + Trail run).

Mai multe detalii despre melodia oficiala puteti gasi AICI.

Despre cum a fost la prima tura de recunoastere vedeti aici:

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram