Valoarea relațiilor sociale

0

Prieteniile au un efect și asupra bunăstării noastre. „Nu te izola pe tine, învață să fii acolo pentru ceilalți, înglobează-te cu persoane care îți plac și care te iubesc: importanța prieteniilor pe termen lung este incalculabilă. Relațiile nu sunt de obicei doar sentimentale, ci în plus. cele de prietenie, asociații sunt iubiri platonice drăguțe care trebuie prețuite.Și atunci nu trebuie să stabilim relații doar cu oameni ca noi: părăsim cercul standard, căutăm alți stimuli, suplimentar ne expunem în orice moment. WWW la puncte de vedere şi opinii diferite de ale noastre”.

Nu-ți fie teamă să ceri ajutor

Invitația este la fel de repede ca din nou pentru a învinge stigmatul. „Dacă avem un dezavantaj de bunăstare corporală, cerem ajutor medicului, dacă dorim să mâncăm într-o metodă mai sănătoasă și mai potrivită pentru noi, depindem de un nutriționist. Deci, să eliminăm prejudecățile: dacă avem o problemă legate de bunăstarea noastră psihologică, haideți să contactăm un specialist. Căutând asistență profesională pentru a vă îngriji sănătatea mintală, cu siguranță nu este un semn de punct slab, de fapt este un cadou de putere.”

De obicei nu ești singur

În 2019, Observatorul Național al Sănătății din Regiunile Italiei a descris boala mintală ca fiind „care se profilează din ce în ce mai mult în Italia, în special în Centru și Sud”. Pandemia nu a făcut decât să înrăutățească scenariul și se estimează că 1 din 4 persoane va experimenta o problemă de sănătate psihologică la un moment dat. „Dacă acum suferiți de un dezavantaj psihologic de sănătate, să știți că pur și simplu nu sunteți singuri. Dacă, pe de altă parte, nu îndurați din cauza asta, amintiți-vă că ar putea cineva din cercul dvs. de familie, asociați și colegi. Și te rog, fii mereu amabil.”

Împreună cu Maura Gancitano și Andrea Colamedici de la Tlon, la evenimentul celei de-a IX-a ediții a Women’s Time, am abordat problema influenței minții asupra vieții noastre și importanța bunăstării psihologice pentru a porni pe o cale de înflorire personală.

În urma urgenței pandemice, au fost efectuate cercetări care ne-au pus în fața unei actualități devastate. Studiile efectuate de comunitatea Liceenilor împreună cu Uniunea Studenților Universitari și Uniunea Pensionarilor Italieni au constatat în realitate că 9 din 10 fete și băieți suferă, au suferit sau sunt afectați de stres și disconfort psihologic. Odată cu urgența sanitară a mai fost și o urgență psihologică. Ceea ce a lipsit în acest interval de urgență este realitatea că nu ne-am simțit suficient de priviri unul altuia. A face acest lucru este crucial: avem o dorință semnificativă, cei mai tineri au o dorință vitală de a căuta privirea opusului, o privire care cultivă și fertiliză.

Miguel Benasayag a menționat „Nu suntem cu toții în aceeași barcă, pur și simplu suntem în aceeași furtună”. Conștientizarea că acesta este pasul principal în a face față cazurilor nesigure. Nu suntem in barca identica ca urmare a faptului ca nu avem toate situatiile de start identice, nu ne confruntam cu asperitati si boli cu aceleasi circumstante de start si cu aceleasi situatii financiare. Dar toți ne confruntăm cu aceleași furtuni, aceleași orori și greutăți. „Navigăm oceane de incertitudini prin arhipelaguri de certitudini” (Edgar Morin).

Valoarea relațiilor socialeRecunoașterea faptului că nu suntem protejați, recunoașterea faptului că am fost aruncați în lume și că suntem la cheremul unei serii de variabile interdependente este înfricoșător. Doar îmbrățișându-ne pe noi înșine și recunoscând interdependența noastră ca ființe fragile, ne vom redescoperi ființa pe planetă.

Filosofia ar putea ajuta ca strategie de auto-educare și auto-educare. Există dinamici sociale care ne condiționează în pericol, împiedicându-ne să urmăm o cale liberă și autentică care are legătură cu noi, cu ceea ce ne dorim și ceea ce simțim cu adevărat că poate înflori în interiorul nostru.

  • Filosofia ajută la finalizarea adevăratului drum al înfloririi, care nu este un drum al fericirii. Nu are nimic de-a face cu a dovedi că ești mulțumit și că ai mereu experiențe de vârf în absența dificultăților. Înflorirea poate fi o cale de frecare și schimbare, ceea ce implică capacitatea de a gestiona complexitatea. Înflorirea nu înseamnă eliminarea dificultăților și limitărilor pe care cineva le vede în sine.
  • Înseamnă încercarea de a crea măsura potrivită între a fi pe planetă cufundat în această societate și ceea ce dorește profund, a descoperi cine este pe scurt și a distinge dorințele autentice ale cuiva de cele direcționate către alții, care provin din lumea de suprafață și ce poate. prin autenticitate.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here