2.500 de sportivi de toate vârstele vor alerga la Maratonul Internaţional Braşov powered by Telekom

2.500 de sportivi de toate vârstele vor alerga la Maratonul Internaţional Braşov powered by Telekom

În acest weekend, din Piaţa Sfatului – Km 0 al Braşovului se va da startul unuia dintre cele mai spectaculoase maratoane din Europa, eveniment la care vor alerga aproximativ 2.500 de sportivi de toate vârstele din ţară şi din străinătate.

Ediția a III-a a Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Romania, își deschide porțile sâmbătă, 20 mai, în Piața Sfatului. Aici vor avea loc sesiunea de predare a kiturilor, sport expo și cursele copiilor. Duminică, 21 mai, sărbătoarea sportivă atinge cotele cele mai înalte: începând cu ora 8.00 se va da startul la toate cele 5 probe ale concursului: maraton, semimaraton, team run, 10.7km şi 5.7km.

Peste 100 de alergatori din 21 de tari la start

Evenimentul sportiv, omologat de cel mai important for internaţional din domeniu – AIMS, va alinia la start peste 100 de alergători străini veniţi din 21 ţări, printre care: SUA, Canada, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Olanda, Turcia, Franţa, Polonia, Irlanda, Rusia, Chile, Republica Moldova. Acest lucru punctează nu numai anvergura internaţională a competiţiei, dar mai ales interesul crescut pentru turismul sportiv în România.

Traseul cursei a fost gândit astfel încât să treacă pe lângă cele mai importante obiective turistice ale municipiului Braşov şi ale împrejurimilor: Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Livada Poştei, Turnul Alb, Turnul Negru şi, cireașa de pe tort – ajunge până în Poiana Brașov, de unde și statutul de cel mai panoramic maraton de șosea din România.

“Am reuşit să aducem acest oraş frumos acolo unde îi este locul – pe harta mondială a maratoanelor, ceea ce înseamnă că l-am transformat, indirect, într-un punct de atracţie turistică pentru toţi iubitorii de sport din lume. Chiar dacă este o competiţie, sunt convins că nu vor lipsi zâmbetele, entuziasmul, dorința de a lăsa orice grijă deoparte măcar pentru câteva ore. Peisajul superb din Braşov şi din împrejurimi nu are cum să nu-ţi transmită o stare de bine şi poftă de alergare. Le mulțumim autorităților publice, Poliției și Jandarmeriei pentru tot spijinul acordat. Le mulțumim brașovenilor că au răspuns în număr atât de mare invitației de a veni să alerge la cursa populară. Sperăm să vedem cât mai mulți susținători pe marginea traseului și cât mai multă înțelegere pentru blocarea traficului auto pe perioada desfășurării evenimentului.” declară Bogdan Antohe, Race Manager

Premii substanţiale pentru câştigători

Organizatorii și partenerii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de peste 10.000 Euro. La toate cursele, primii clasaţi – atât la masculin şi feminin, cât şi în funcţie de categoriile de vârste – vor primi premii în bani, cupe, diplome, produse şi servicii sportive. În acelaşi timp, niciun participant nu va pleca cu mână goală – efortul tuturor va fi răsplătit cu o medalie deosebită.

Vom alerga pentru o cauză nobilă

Toţi alergătorii de la Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom vor ajuta copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile aflați în grija Fundației HOSPICE Casa Speranței. 15% din taxa de participare la probele competitive, precum și 100% din taxa de înscriere de la cursa populară vor fi donați cauzei umanitare, prin intermediul Fundației Telekom Romania.

Suntem bucuroși că putem susține și în acest an unul dintre cele mai importante evenimente sportive dedicate atât profesioniștilor, cât și amatorilor. În primul rând, pentru că ne dorim o Românie în mișcare, una pentru care sportul nu e doar profesia unora, ci modul dinamic de viață al mai multora. În al doilea rând, pentru că un astfel de eveniment este și despre bucuria de a fi împreună. Iar bucuria comună este cel mai puternic liant, a declarat Ruxandra Vodă, Director de Comunicare, Telekom Romania.

Maratonul Internațional Brașov este un eveniment organizat de Asociația Șapte Scări și Smart Atletic Team, în parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primăria Brașov, Consiliul Judeţean Braşov, Federația Română de Atletism (parteneri instituţionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener prevenție) şi Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).

Mai multe detalii despre evenimentul din 20-21 mai sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/maratonulbrasov

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram