Telekom Romania invită iubitorii de sport să ia startul la o nouă ediţie a Semimaratonului Gerar
Peste 700 de pasionați de mișcare sunt aşteptaţi să ia startul la cea de-a şasea ediţie a Semimaratonului Gerar, un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România şi totodată prima competiţie de alergare a anului. Competiţia se va desfăşura pe 31 ianuarie, ultima duminică din lună, în campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Semimaratorul Gerar este susţinut de Telekom Romania, ca parte a campaniei pro-sănătate „Mişcarea face bine”, şi are drept scop promovarea alergării în aer liber, indiferent de anotimp sau de condiţiile meteorologice. Prin intermediul campaniei pro-sănătate „Mișcarea face bine”, lansată în anul 2011, zeci de evenimente sportive au fost desfășurate și susținute, numărul acestora crescând de la an la an.
Ediţia de anul acesta propune participanţilor două probe: cros ELTH (10,8 km) și semimaraton (21 km), cu două starturi diferite. Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat/doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start). Cei care doresc să participe în competiţie trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani şi să se înscrie pe website-ul dedicat evenimentului, www.gerar.ro.
„La fiecare nouă ediţie a Semimaratonului Gerar constatăm cu bucurie faptul că în România există mulţi oameni activi, care practică sportul din convingere, chiar şi în această perioadă a anului. Cu toţii avem un lucru în comun: credem cu adevărat că mişcarea face bine, oriunde şi oricând. Îi invităm din nou să ia startul alături de noi, să ofere un model de echilibru, sănătate şi energie şi să arate românilor că alergarea poate fi practicată cu succes atât individual, cât și în echipă”, a afirmat Ruxandra Vodă, Director Comunicare, Telekom Romania.
Semimaratonul Gerar este organizat de Asociaţiile Club Sportiv „RO Club Maraton” și People for Sport România, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club.