Turul Ciclist al Sibiului – Miscare la cote inalte

Turul Ciclist al Sibiului – Miscare la cote inalte

Turul sibian, care a obișnuit fanii sportului pe două roți cu o participare internațională de excepție, este, conform calendarului publicat în fiecare an de Uniunea Ciclistă Internațională, în top 6 al curselor cicliste din Europa Centrală și de Est.Va fi o cursa mai puternica in acest an fata de precedentele editii, in premiera cu o etapa mai lunga de 200 km, 732 de puncte UCI si premii de peste 33.000 de euro.

TCS 2015 Prolog ©Sebastian Marcovici07012015 (1)

credit foto: Sebastian Marcovici

TCS 2015 Prolog ©Sebastian Marcovici07022015 (5)

credit foto: Sebastian Marcovici

TCS 2015 Prolog ©Sebastian Marcovici07012015 (1)

credit foto: Sebastian Marcovici

Turul, cu traseu de 677,7 kilometri, va avea etape cu profil foarte divers, atât pentru sprinteri (etapele I și IV), cât și pentru cățărători (etapele II, III) și, ceea ce este mai important, toate etapele au startul în Piața Mare, ceea ce face cursa foarte accesibilă publicului. Conform tradiției Turului, tot în Piața Mare va fi și finișul ultimei etape, ceea ce dă șansa spectatorilor să asiste duminică seara la spectaculosul sprint final al competiției.

  • Etapa I porneste din Sibiu (Piata Mare), trece prin Medias si se opreste tot in Sibiu, dupa 224 km.
  • Etapa a II-a porneste din Sibiu si urmeaza drumul catre Paltinis (154,4 km).
  • Etapa a III-a porneste din Sibiu si 162 km se opreste la Balea Lac.
  • Utima etapa porneste din Sibiu, ajunge la Poplaca si dupa 143 km se intoarce tot la Sibiu.

scan644RSi anul acesta Ioan Stoica, fost ciclist in echipa de aur a Romaniei si membru fondator smartatletic, este invitat de onoare la Turul Ciclist al Sibiului. Printre foarte multe titluri curerite, a castigat si Turul Regiunii Stalingrad, unde ultima etapa era in Sibiu.

Castigatorul prologului, dupa o cursa cat se poate de intensa, este Rafael Andriato, insa mai multe informatii despre prolog puteti citi aici.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram