Rolul somnului pentru un stil de viață sănătos

Rolul somnului pentru un stil de viață sănătos

În agitația cotidiană, cele mai multe persoane ajung să taie din orele de somn, fără să știe cât de mult își afectează indirect sănătatea. Perioadele scurte de insomnie nu sunt o chestiune gravă, în schimb o lipsă cronică de somn poate duce la probleme de sănătate cum ar fi creșterea în greutate, tensiunea arterială sau scăderea rezistenței sistemului imunitar.

Cum ne afectează lipsa de somn

  • Metabolismul și greutatea. Privarea cronică de somn cauzează creșterea în greutate, afectând modul în care corpul nostru procesează și înmagazinează carbohidrații.
  • Dispoziția. Lipsa de somn poate genera iritabilitate, impaciență, dificultate în concentrare si irascibilitate. Somnul insuficient vă poate cauza lipsa de chef în orice activitate, chiar și în cele sportive.
  • Sănătatea cardiovasculară. Orele de somn dezorganizate sunt strâns legate de hipertensiune, de creșterea nivelului hormonilor de stres și de bătăi neregulate ale inimii.
  • Sistemul imunitar. Având grijă de programul de somn, preveniți apariția unei oboseli cronice care se va răsfrânge într-un sistem imunitar slabit, incapabil să lupte cu viruși, microbi și alți factori la care sunteți expuși în fiecare zi.

Deci faceți în așa fel încât să alocați suficient timp somnului, în ciuda vieții agitate de zi cu zi. Eliminați acei timpi morți și încercați să îi strângeți în minute/ore suplimentare de somn!

Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic cel puțin 8 ore de somn!

sursa foto deschidere: thesportinmind.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram