Top 3 antrenamente “în trend” pentru 2014

Top 3 antrenamente “în trend” pentru 2014

Fiecare an aduce noutăţi în mai toate domeniile, iar sportul nu face excepţie de la regulă, mai ales când suntem din ce în ce mai preocupaţi de un stil de viaţă sănătos. Tocmai de aceea, experţii s-au grăbit să contureze antrenamentele “la modă” în acest an.

Dacă ar fi să extragem punctele comune ale următoarelor trei antrenamente, am spune că acestea ar fi dezvoltarea rezistenţei corpului în exerciţii complexe, intense, care să solicite toate grupele mari de muşchi.

Citeşte mai jos care ar putea fi top 3 al antrenamentelor “în trend” pentru 2014:

1.    CrossFit

La bază un program de pregătire intens, destinat atleţilor sau echipelor militare de elită, CrossFit a căpătat popularitate printre cei cu o condiţie fizică peste medie, care vor să îşi împingă limitele şi să încerce un antrenament nou, solicitant, cu beneficii pe măsură.

Pentru amatori, CrossFit scade un pic stacheta, asta neînsemnând că exerciţiile nu sunt la fel de variate şi intense, pentru că acestea sunt două caracteristici principale ale CrossFit. Mişcări funcţionale dinamice şi intense, ridicare de greutăţi, fandări, genuflexiuni, flotări mixate cu sărituri – toate exerciţiile din cadrul CrossFit au menirea de a împinge limitele organismului nostru, de a nu-l lăsa niciodată să se adapteze, astfel încât să ne depăşim obiectivele.

Tocmai de aceea, se consideră că CrossFit ne ajută să fim mai competitivi nu doar în sala fitness, ci şi în toate activităţile pe care le întreprindem fie că ele au legătură sau nu cu sportul. Pe lângă asta, acest antrenament îmbunătăţeşte rezistenţa musculară şi flexibilitatea, ajută sistemul cardiorespirator, creşte agilitatea şi starea de sănătate generală.

2.    Antrenament la bara de balet

Exerciţiile recomandate în timpul acestui antrenament se execută la bară de balet. Chiar dacă poate sună monoton şi deloc solicitant, Ballet Barre sau Barre Body, cum i se mai spune acestui antrenament, ne poate ajuta să ardem foarte multe calorii, asta în timp ce ne modelăm frumos corpul.

Mulţi susin că Barre Body ar fi un amestec de mişcări de balet, Yoga sau Pilates. Diferenţele ar fi acelea ca Barre Body nu este un antrenament mind-body, cel puţin nu la acelaşi nivel ca Yoga şi nu lucrează doar grupele mici de muşchi ca în cazul acelui program, ci toate grupele mari de muşchi.

Acest antrenament corporal total te face mai slab, mai tonifiat şi îţi modelează frumos corpul, crescându-ţi totodată şi rezistenţa. Mişcările practicate sunt izometrice, realizate pe muzică, iar exerciţiile de stretching îşi au şi ele rolul lor.

Aşadar, dacă vrei să arzi calorii importante, să îţi sculptezi frumos corpul, să ai un tonus general bun, forţă şi graţie totodată, Barre Body este alegerea potrivită.

3.    Programul Insanity

Programul Insanity este un antrement ce a făcut furori în ultima jumătate a anului trecut şi despre care se crede că va câştiga şi mai multă popularitate în 2014. Conceput de Shaun T, un antrenor de fitness celebru în New York, Insanity este într-adevăr un antrenament nebunesc, pe care îl poţi urma doar cu determinare şi reguli stricte.

Insanity presupune reprize de câteva minute, intense, alternate cu pauze scurte, desfăşurat pe o durată de 60 de zile, fiind însoţit şi de reguli alimentare. Pe piaţă există mai multe DVD-uri ale acestui program, fiecare cu recomandări clare. În general, episoadele de exerciţii la intensitate maximă durează 3 minute, urmate de doar 30 secunde pauză.

Exerciţiile pe care se insistă sunt variate, de la cele cardio, de streching, adomene, până la cele pliometrice. Rezultatele nu vor întârzia să apară, având în vedere că în doar o oră de Insanity training poţi arde până la 1000 de calorii. Nu doar că vei slăbi, dar îţi vei creşte şi masa musculară şi tonusul general.

un articol de Marina Râşnoveanu

Sursa foto: teamfunctionalfitness.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram