5 sucuri naturale anti răceală şi gripă

5 sucuri naturale anti răceală şi gripă

Zilele neobişnuit de călduroase alternează cu cele reci, de iarnă, aşa că numărul cazurilor de răceală şi gripă a crescut destul de mult. Tocmai de aceea, sistemul imunitar trebuie ajutat pentru a lupta contra bacteriilor şi viruşilor.

Dacă ai bifat ora de meditaţie, cea de la sala fitness şi ţi-ai achiziţionat probiotice, importante în stimularea imunităţii, e timpul să începi cura cu sucuri naturale şi energizante, pline de vitamine ce ne pot ţine departe de răceala şi gripa „de sezon”.

Suc natural de legume şi fructe

Ingrediente: o jumătate de grepfrut, 1 măr, 3 morcovi, 1 mână frunze de spanac, 2-3 felii de rădăcină de ţelină, 1 mână de pătrunjel.

Un suc complex, ce îmbină fructele cu legumele. Morcovii sunt o sursă bogată în betacaroten, o substanţă pe care organismul nostru o transformă în vitamina A. La rândul ei, aceasta joacă un rol important în sistemul imunitar, ajutând corpul să lupte contra infecţiilor.

Suc natural de citrice

Ingrediente: 2 portocale, 4 clementine, 1 lămâie, 2 linguri de rădăcină de ghimbir crud, o linguriţă miere.

Grepfrutul, portocalele, clementinele şi lămâile conţin vitamina C, substanţă care stimulează producţia globulelor albe din sânge. În plus, ajută şi la eficienţa acestora, aşa că sistemul nostru imunitar devine mult mai puternic în urma consumului de citrice. Vitamina C mai are un rol benefic şi în reglarea nivelului de colesterol şi în accelerarea vindecării rănilor.

Suc natural de legume verzi

Ingrediente: 2 mâini de varză kale, 1 mână de spanac, 1 mână de pătrunjel, 1 jumătate de sfeclă roşie.

Atât spanacul şi varza kale, cât şi sfecla conţin vitamina A, C, E, B6, magneziu şi fier. De altfel, sflecla roşie este recomandată deseori în anemie, fiind un puternic energizant.

Suc natural cu citrice şi ananas

Ingrediente: 1 grepfruit, 1 portocală, 2-3 feliuţe de rădăcină de ghimbir proaspăt şi câteva bucăţi de ananas.

Cercetătorii americani au demarat un studiu ale cărui rezultate au arătat că citricele sunt benefice în special femeilor. Pe lângă eficienţa lor contra răcelilor şi stimularea imunităţii, consumul regulat de citrice este asociat cu un risc scăzut de atac cerebral în rândul femeilor. Ananasul, pe de altă parte, va da un gust deosebit acestui suc, fiind la rândul său bogat în vitamina C, A şi complexul de vitamine B.

Suc natural cu fructe exotice

Ingrediente: câteva căpşuni sau o caserolă de zmeură, 1 banană, 2 kiwi, 1 portocală.

Bogat în magneziu, zinc, vitamina A şi C acest suc este unul delicios, dar şi sănătos, dacă ne uităm la proprietăţile sale nutritive. Căpşunile şi zmeura conţin zinc, o substanţă recunoscută pentru faptul că ne întăreşte sistemul imunitar.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram