Cum să ne pregătim pentru Sărbători – 6 recomandări utile

Cum să ne pregătim pentru Sărbători – 6 recomandări utile

Mai e foarte puţin până la Crăciun, iar aceste câteva zile rămase sunt printre cele mai frumoase şi mai obositoare deopotrivă. Chiar dacă faci deja slalom printre ultimele sarcini de la lucru, pregătirea mesei de Sărbători şi achiziţionarea cadourilor pentru cei dragi, citeşte şi următoarele informaţii care îţi vor fi, cu siguranţă, utile.

Problemele digestive, stresul dar şi oboseala acumulată ar putea să îţi strice vacanţa de Crăciun, asta dacă nu ştii din timp ce ai de făcut pentru a evita aceste mici neplăceri.

Organizează-te mai bine!

La lucru sau acasă, ai nevoie de o mai bună organizare pentru a termina totul în timp util. Nu lăsa mare parte a sarcinilor pe ultima sută de metri, ci notează-ţi priorităţile şi începe cu ele. Nu te feri să delegi persoane care să te ajute pentru că nu le poţi face singur pe toate. Nu uita nici de odihnă pentru că, altfel, te vei trezi în Ajunul Crăciunului fără pic de energie şi chef de petrecere. Cumpărăturile pentru Crăciun pot începe încă de pe-acum, aşa că fă-ţi liste utile, pe care să le respecţi când eşti la cumpărături. La serviciu, ar fi recomandat să îţi împarţi sarcinile înainte şi după Sărbători, astfel încât să nu fii suprasolicitat.

Concepe inteligent meniul de Crăciun!

Problemele digestive sunt frecvente în această perioadă, aşa că ia şi asta în calcul atunci când concepi meniul de Crăciun. Dacă ştii deja câţi invitaţi vei avea la masa festivă şi care sunt preferinţele lor culinare, pune pe lista exact cantitatea necesară, nu mai mult. Astfel, te vei feri de excese, dar şi de problemele digestive ulterioare. O altă soluţie inteligentă ar fi aceea de a opta şi pentru un meniu ceva mai sănătos, care să includă peşte sau carne de curcan.

Alege din timp cadourile

Pe lista de “must do”, cadourile pentru cei dragi ocupa un loc de top. Aşadar, nu lăsa asta pe ultima zi, ci începe încă de pe-acum achiziţionarea lor. În cazul în care nu ştii exact ce şi-ar dori fiecare persoană dragă, alege dintre acele daruri care nu pot da greş: coşuri cu bunătăţi şi ciocolată în diverse arome şi figurine, filme clasice sau moderne având ca temă Sărbătorile, cadouri potrivite pentru cei pasionaţi de sport, un abonament la un curs de fitness tot pentru prietenii care ştii că fac mişcare fizică în mod regulat, un set decoraţiuni pentru Crăciun etc.

Hidratează-te!

Evită să cumperi prea multe băuturi sofisticate, cocktailuri care au foarte multe calorii, optând în schimb pentru vin sau bere, dar şi acelea în cantităţi limitate. Pe lângă asta, bea apă pentru a preveni deshidratarea.

Nu te lăsa pradă sedentarismului!

Chiar dacă e o perioadă aglomerată, nu te gândi că asta e o scuză pentru a trece peste antrenamentele de la sala fitness. Acea oră de mişcare fizică te relaxează şi te reenergizează mai mult decât o oră petrecută lenevind, în faţa televizorului. Dacă totuşi nu ai timp pentru sală, mergi pe jos, plimbă-te în aer liber şi încearcă să fii cât mai activ fizic.

Fă-ţi un cadou!

După atâtea sarcini bifate, e timpul să fii propriul Moş Crăciun! Cum tu ştii cel mai bine ce îţi doreşti, intră în atmosfera de Sărbătoare şi fă-ţi un cadou. Poate fi un masaj la un centru spa, o după-amiază la salonul tău preferat, o rochie pentru Revelion, o vacanţă la schi, un CD cu muzica preferată sau pur şi simplu o după-amiază singur, departe de forfota Sărbătorilor. Oricare ar fi alegerea, nu îţi refuza această mică plăcere. 

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram